Yeni Eğitim konusunda tartışmalar devam ediyor, Karşılıklı açıklamalar devam ediyor.  CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, geçtiğimiz hafta Akp Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen’in iddia ve suçlamalarına cevap verdi.

  

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde  İl Başkanı Ünal BAYKAN yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

 

“ CHP Milletimizin ortak değerlerini suistimal edenlerle mücadele eden bir partidir. AKP İl Başkanı’nın 20 Eylül 2012 tarihli yerel basında çıkan yazısında CHP nin Miletin ortak değerlerini suistimal ederek siyaset yaptığını suçlamalarını üzüntü ile okuduk.

 

       Suçlamalar kendisiyle çelişkiye düştüğünü göstermektedir. Milletin ortak değerleri,milli ve manevi değerleridir. Bunların başında, ülkeyi düşman işgalinden kurtaran,Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları vardır. CHP Atatürk ün arkasına sığınmaz. Türkiye Cumhuriyetinin ve Cumhuriyet Halk Partisinin de  Kurucusu ve Genel Başkanı olan O Büyük şahsiyetin ve onun eserlerini korumak ve yaşatmak için mücadele eder. Öyle ki bugün Atatürk ün resimlerinin bile o büyü şahsiyeti unutturmak için ders kitaplarından resimlerinin çıkarılıp daha okulların açıldığı ilk günde Başbakan’ın resimlerini henüz 66 aylık çocukların önüne koyan, Atatürk ve İnönü’nün isimlerini okullardan kaldıran zihniyetin hangi ortak değerlerden söz ettiğini anlamak mümkün değildir. 4+4+4 kesintili eğitim sisteminin yangından mal kaçırırcasına mecliste tartışmadan, eğitimcilere, psikologlara, üniversitelere sivil toplum örgütleri ve velilere sormadan,kamuoyunda tartışmadan ben yaptım oldu zihniyeti ile uygulamaya koyup 66 aylık yavruları deneme tahtası haline getirmek,geleceğini karartmak gibi bir uygulamanın yanlışlığını hem meclis de hem de yasal yollar ile kamuoyuna duyurmak kaos yaratmak mı oluyor? CHP Hiçbir zaman hiçbir şekilde hiçbir şeyden  nemalanmaz, nemalanmak CHP geçmişinde yoktur ve olmayacaktır, Aksine nemalananlara karşı duruş sergiler, tıpkı eğitim yatırımlarının Devlet İhale Yasasından çıkarılmasına karşı duruşu gibi.

 

     Bugün sanki Ülke Güllük Gülistanlıkmış da bizim haberimiz yokmuş, Eğitim yatırımları ile her şey halledilmiş gibi gösteriliyor, Okullar açıldı hala basından öğreniyoruz ki Öğrencilerin Okulları değiştirildiği için hala Okullarını bulamayan öğrenciler var.

 

     Kapısı takılmamış, Pencereleri naylonlarla kapatılmış inşaatlarda eğitim verilmeye çalışılıyor. Milli Eğitim Bakanlığının kendi açıklamaları ile 120 bin Öğretmen açığı var, Buna karşılık 300 bin civarında atanmayan Öğretmen mevcut. Öğrenciler 60-70-hatta 80 Kişilik sınıflara sıkıştırılmış durumda. Saymakla bitmeyen Eksiklerle dolu Bir Eğitim Öğretim Yılına başlandı.

 

     Yine Okullardaki başarılardan söz ediliyor ne güzel; Ancak bu güne kadarki başarı yeni getirilen 4+4+4 sistemiyle değil bu yıla kadar uygulanan 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması döneminde olduğunu hatırlatmak isterim, yine o sistem sayesinde Okullaşma oranı İlk Öğretimde %98’’ lere çıkmıştır. Biz CHP olarak zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasına karşı değiliz aksine destekçisi oluruz ama bu sistemde değil tabi.

 

      Bir Bakanın dediği gibi” Okullar olmasa ben Milli Eğitimi ne güzel yönetirim” zihniyetiyle de değil. Tüm bunların yasal yollarla kamu oyuna duyurmayı Kaos Ortamı yaratmak nemalanmak gibi değerlendirenlerin arkalarına dönüp 10 yıllık iktidarlarına bakmaları gerekir.

 

     2002 de sıfır Terör ile devraldıkları  Ülke bugün Günlük 8-10 şehit ile Kan gölüne dönmüştür. Dış politikada tüm komşularımızla küs, en yakın komşuları ile savaşın eşiğine  gelmiş durumdadır.

 

     İçeride işsizlik,Yoksulluk diz boyu. Çiftçi perişan,;Esnaf,İşci,Memur,Emekli perişan.Ülkenin 90 yıllık birikimleri satılmış hala satılmaya devam ediyor. Bütün bunların yanında hakkını aramaya çalışan işçi azarlanıyor. Şehitlerimiz” Bir kaç Mehmet Ölmekle Meclis mi Toplanır” Diyerek küçümseniyor. İmam hatipler Terörist yetiştirmez diyerek Diğer Okullar sanki terörist yetiştiriyormuş gibi ötekileştiriliyor. Tüm bunlar Kaos Yaratmıyor da CHP’nin yasal ve Haklı eylemlerimi Kaos yaratıyor. Bu düşünce olsa olsa Muhalefet e tahammülü olmayan , Dikensiz gül bahçesi isteyenlerin zihniyeti olur. CHP Atatürk ün            “ Yurtta Barış, Dünyada Barış” Söylemine bağlı, Onun ilke ve Devrimlerine sahip çıkan bir partidir. Ülkesini düşman işgalinden kurtaran, Milletine güvenen bir partidir. “ Söz Konusu Vatan İse Gerisi Teferruattır.”Milletimize olan bu güvenle Yasal yollarla uyarılarımızı yapmaya her platform da devam edeceğiz” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim