Geri dönüşümün önemine ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu tarafından düzenlenen "Atık Kağıt Toplama" projesine atık kağıt, kitap ve pil getirerek destekte bulunan öğrencilere hikaye kitapları ile ödüllendirildi.

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu

Niğde merkezde bulunan Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu atık kâğıtların geri dönüşüme gönderilmesi için bir proje başlattı.

Niğde Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda "Atık Kâğıt Toplama" projesi başlatıldı. Başlatılan bu proje kapsamında atık kâğıt, kitap ve pil getiren öğrencilere hikâye kitapları hediye edildi. Ayrıca dağıtılan hikâye kitapları okuyup bitirildiğinde öğretmenlerinin yönlendirmesi ile kitaplar öğrenciler arasında değiştirilerek daha çok hikâye kitabı okunması sağlandı.

Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu Okul Müdür Cihat Şola, öğrencilere geri dönüşümün önemini kavratmak, dikkat çekmek ve bunu eğlenceli bir şekilde yürüterek kitap okumalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Okul müdürü Şola; “Çevre ve insan sağlığını korumak, iyileştirmek, çevre bilincini geliştirmek, çevre kirliliğine yol açan her türlü kirleticiye karşı gerekli önlemleri almak amacıyla okulumuzda böyle bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Kampanyamızda özellikle çocuklarımızın atık toplama alışkanlığının kazandırılarak çevreye karşı daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunmak amaçlanmıştır. Bizlere bu konuda destek olarak, atıkları ayrı ayrı toplayan çevreci öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

Atık kâğıt, kitap ve pil getiren öğrencilere hediye olarak hikâye kitapları takdim edildi.

Editör: TE Bilişim