Niğde Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık Öğretmenler Günü nedeni ile yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliğini” kabul ettikleri 24 Kasım 1928 tarihi, doğumunun 100.yılında yani 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 

Bugünün “Öğretmenler Günü” olarak kutlanması ülkemizin kalkınmasında ve toplumun aydınlatılmasında en büyük sorumluluğu omuzlarında taşıyan öğretmenlere verilen değerin, duyulan şükranın bir ifadesidir.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK diyor ki,  “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaracak olan Asker Ordusu, diğeri ise memleketin geleceğini şekillendirecek olan İrfan Ordusudur.”

 

“Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.

 

Toplumun sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal yapısını oluşturan, onu millet yapan, onu devlet olarak güçlü kılan özellikler fertlere ancak eğitim yoluyla ve onun temel unsuru olan öğretmenler ile kazandırılmaktadır.

 

Dünyada gerçekleştirilen bütün yarışların temelinde eğitim vardır. Çünkü yarışı gerçekleştiren insandır.

 

İnsanı yetiştiren, geleceğe hazırlayan, öğretmenlerdir.

 

Nitelikli ve başarılı öğretmenler, kendi alanında bilgi ve üstün becerilere sahip, mesleki bilgi ve yeteneklerle donatmış, düşünen, gelişim ve değişime açık, kendisini sürekli yenileyen, mesleğini seven, sorumluluk duygusu taşıyan, genç nesli en iyi şekilde eğitip yetiştirme mücadelesi veren saygın şahsiyetlerdir.

 

Öğretmenler, düşüncelerde sevgi çiçekleri açtıran, farklılıkları hoş gören, sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barış elçileridir.

 

Öğretmen her şifa bulan hastada moral izi, her yeni buluşta göz nuru, tüten her bacada, yükselen her fabrikada, çözülen her formülde, millet-memleket faydasına verilen her hizmette alın teri, milli birlik ve beraberlik harcında çimentosu olanlardır.

 

Öğretmenler, karanlıkları aydınlatan yıldızlar gibidir. Genç nesli kötü duygu ve düşüncelerden, zararlı alışkanlıklardan koruyarak, beyinleri aydınlatıp, sevgi, şefkat tohumları ekip filizlendiren saygın şahsiyetlerdir.

 

Değerli Öğretmenler!

Milli eğitimin amaç ve ilkelerini benimsemiş, milli, manevi, ahlaki ve insani değerleri özümsemiş, bedenen, zihnen ve ruhen dengeli, din, dil, ırk. Cinsiyet ayrımı yapmaksızın insan haklarına saygılı, kendisi ve çevresiyle barışık, hayat boyu öğrenme azim ve kararlılığında olan, fikri, vicdanı ve irfanı hür bireyler yetiştirme yönündeki çalışmalarınızda başarılar diliyor, tüm eğitimcilerin özlük haklarının çok daha iyileştirerek arzu edilen seviyeye yükseltildiği, toplumda hak ettikleri saygınlığa kavuşturulduğu, eğitim öğretimde kalitenin ülke genelinde zirveye çıkartıldığı, refah ve mutluluğun toplumun her kesimine yaygınlaştırıldığı aydınlık günler dileğiyle öğretmenler gününüzü tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm eğitimcileri, minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum.

 

Ayrıca, Van İlinde meydana gelen deprem sonucunda hayatını kaybetmiş bulunan öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum.

 

Editör: TE Bilişim