Türk Hava kurumu (THK) Bor Şube Başkanlığı tarafında verilen model uçak kursu yoğun ilgi görüyor.



THK Bor Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Akbaş konuyla ilgili açıklamasında; Saymanımız İlker Türker tarafından uygulamalı verilmekte olan Model Uçak Kursuna katılan kursiyer öğrenci, yetişkinler ve öğretmenler katılımda bulunuyor. Kurslarımızın amacı gençlerin boş zamanlarını değerlendirip el becerisi kazandırılmasıdır. Açmış olduğumuz model uçak yapımı kursuna toplam 20 öğrenci katılımda bulundu. Model uçak yapım kursu eğitim süresince kursiyer öğrenciler kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyorlar ve kurs bitiminde sertifikalarını alıyor.


Akbaş, model uçak eğitiminin havacılık teknolojisinin ilk adımı ve önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Bugünün uçak modelcisi geleceğin pilotu, uçak mühendisi ve astronotu olabilir. Genç yaşta verilen bu tür eğitimler, küçük katılımcıların ilerleyen yıllarda seçecekleri mesleki alanların tercihinde önemli bir yere sahiptir. Kursa katılan öğrenciler bir şeyler başarmanın mutluluğunu yaşıyor. Üniversite tercihlerini THK Üniversitesi olarak yapan gençler ise yüzde yüz iş garantili eğitim almış oluyorlar" diye konuştu.


THK Bor Şube Yönetim Üyesi Ali Akbaş, "Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan THK bu amaçla çalışıyor. Özellikle son yılarda havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte bu konu daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Bu kurslarımızı öğrenci ve gençlerimize havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açıyoruz. Öğrencilerimiz bu kurs sayesinde hem zamanlarını iyi değerlendiriyor hem de yeteneklerini sergiliyorlar. Önümüzde ki günlerde Niğde Bor’da kurulması düşünülen THK Havacılık Eğitim Merkezi çalışmaları hızla devam ediyor. Şehrimize, bölgemize ve Ülkemize çok büyük katkılar sağlayacak olan bu çalışmalarımız hayata geçirildiğinde Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezinden sonra ülkemizde 2.ncisi Niğde Bor’da kurulacak. Bu kurulacak THK Eğitim Merkezinde gençlerimiz model uçak, planör, paraşüt, yamaç paraşütü, yelken kanat ve uçuş simülatörü pilotaj kursları tamamlanarak havacılık konusunda uçuş dersleri ücretsiz verilmektedir.Havacılığa ilgi duyan gençlerimizi THK’ya bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 






Editör: TE Bilişim