Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet bilgilendirme toplantıları ailelerle birlikte okullarda da aralıksız devam ediyor.


Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı M. Fatih Oduncuoğlu, Toplum Destekli Polis görevlileri Vefa Soylu, Bülent Apaçık, Okul Müdürü Celal Sayın ve öğrenci velileri Fatih mahallesinde ki Bor Atatürk ilkokulu çok amaçlı toplantı salonunda 13.03.2013 günü saat: 13.30’ da bir araya geldi.



Kısa bir süre önce Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine başlayan Hayri Şahin, İlçedeki okulların Okul Aile Birliği toplantılarına katılıyor, hem öğrencileri hem de velileri bilgilendiriyorlar.



Bor Atatürk İlköğretim Okulunda velilerle bir araya gelinen toplantıda; okul velilerine yönelik, okullarda alınan güvenlik tedbirleri, genel güvenlik hizmetleri ve (hırsızlık, cep telefonundan para ve kontör dolandırıcılığı, kapıdan satış, komşu kollama, güvenli internet vb.) konuları ile çocuklarının eğitim başarısının artırılması için yapılması gereken hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Polis-Okul Aile Birliği Dayanışma toplantısına ilgi yoğundu. Davetlilere Ülkemizde Emniyet Teşkilatının kuruluş amacı ve Polislerin yapmakta olduğu çalışmaları slayt gösterisi sunumu ardından, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı M. Fatih Oduncuoğlu tarafından öğrenci velilerine verdiği bilgilendirme toplantısı karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.


Müdür Yardımcısı Oduncuoğlu; velileri ev ve çevresinde hırsızlık ve toplumu rahatsız eden kötü alışkanlıklar karşısında uyanık olmaları konusunda uyardı. Hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak para yada kontör talep etmeyeceğini bu durumda vatandaşların 155 polis imdat ile irtibat kurmaları gerektiğini, her vatandaşın bir problem karşısında çekinmeden Alo 155 Polis İmdat telefon numarasını şüpheli kişi ve kişileri olayları gördüğünüzde mutlaka aramalısınız dedi.



Biz vatandaşlarımızdan gelen tüm ihbarları anında değerlendiriyor ve olay mahalline anında ulaşıyor, gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Amacımız Toplumun huzurunu sağlamaktır. Alo 155 Polis İmdat telefon numarası hangi telefonla aranırsa aransız ücretsiz ve ihbarda bulunan vatandaşlarımızın kimlik ve adres bilgilerinin gizli tutulduğu kesinlikle üçüncü şahıslara verilmediği bilgisini verdi.



Vatandaşların şikayet ve taleplerini dinleyen İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, istek ve şikayetlerin en yakın zamanda çözüme kavuşturacağı sözünü verdi. Özellikle günümüzde teknolojik anlamda telefonla dolandırıcılık yapılıyor. Gazetelerde, televizyonlarda çok sayıda haberler çıkıyor. Polis, asker, savcı, hakim sizlerden kontör ya da para asla istemezler. Bu basit oyuna kanmamanızı önemle rica ediyorum. Diğer bir konu ise çocuklarınız evde yalnız iken özellikle kapıyı çalan kişilere 'KİM O' sorusunu yöneltmesi konusunda ebeveyn olarak sizlere düşen onları eğitmektir. Öncelikle bu konuda hem komşu kollama hem de aile bireylerinizi koruma adına apartman, daire ya da blokların giriş kapılarının mutlak suretle kapalı kalması sizlerin menfaatine olacaktır. Bugün burada oluşumuzun en önemli sebeplerinden bir diğer ise okul yönetimi dışında çocuklarınızın okula giriş ve çıkış saatlerinden okul ile alakası olmadığını düşündüğünüz kişileri önce okul yönetimine daha sonrada 155 Polis İmdat hattına bildirmeniz çok önemli. Bizler tedbirleri önceden almak için okul giriş ve çıkış saatlerinden önce buralarda memurlarımızı görevlendirerek olası bir duruma erkenden müdahale etmeyi hedefliyoruz. Sizlerden istirhamımız mümkün mertebe bizlere yardımcı olmanız gerekmektedir. İlçemizde yaşanan hırsızlık olaylarının büyük bir kısmı dışarıdan gelen yabancı kişilerce yapılmaktadır. Yabancı tanımadığınız kişilere karşı daha dikkatli olunması gerekiyor.

Toplantı ile ilgi bilgileri burada olmayan tanıdıklarınızla paylaşarak daha duyarlı olunmasını bekliyoruz.

Toplumun huzurunu sağlamada dayanışma birliği bizlerin vazifesini yerine getirmede kolaylık sağlanmakta ve bu dayanışma birliği halkımızı mutlu etmektedir.

Şu ana kadar 5 okulda, 25 okul yöneticisi,80 öğretmen ve yaklaşık 900 veliye ulaşan Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler, öğrenim yılı içerisinde ise okul öğrencilerinin tamamına ulaşmayı hedefliyor. Bizlere zamanınızı ayırıp, bizlerle toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrıayrı teşekkür ediyorum.

Toplantıya katılan veliler de bu tür çalışmaların yerinde olduğunu, genel güvenlik konuları ile ilgili polislerin yaptığı bu çalışmaların halk üzerinde özgüven duygusunu arttırdığını belirttiler.

 






Editör: TE Bilişim