Bor İlçemiz  75. Yıl Dr. Feriha Celal Cığız Anaokulu 4 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında Okul Öncesi Eğitim çağındaki çocuklara yaz okulu açıyor.
 

Okul öncesi yaştaki çocukların devam ettiği anasınıfı ve benzeri okul öncesi eğitim kurumların da yaz döneminde tatile girdiklerini görüyoruz. Yaklaşık olarak 8 ay boyunca pek çok aktivite yapan, arkadaşlarıyla oyun oynayan, paylaşan, sosyal ortamlara giren, zaman zaman gezilere giden çocukların birden bire evde oturmak zorunda kalmaları, üstelik en enerjik oldukları dönemde neredeyse bütün faaliyetlerden el etek çekmeleri son derece olumsuz bir durum. Bu olumsuzluk hem çok hem de aile açısından iki taraflı olarak yaşanan bir sorun. Üstelik anne babanın çalıştığı bir aileden bahsediyorsak anne babaları da çok zorlayan tarafları olduğunu göz ardı edemeyiz. Çocuk muhtemelen aile büyüklerine emanet edilerek açıkçası koskoca bir yaz dönemi geçiştirilmeye çalışılacak ve kendisinden yaşça hayli büyük insanlarla bir arada çocukluğunu yaşaması sağlanacak. Bu mümkün değildir ve elbette ki çocuk olmadık huysuzluklar yapacak ve aile büyüklerini de çileden çıkaracak ya da onlara her dediğini yaptırmaya çalışacaktır. Genellikle de büyükanne ve büyükbabaların torunlarına olan ilgilerini bildiğimizden ortaya çıkacak tablo hiç de iç açıcı olmayacaktır.


Hayatının en dinamik, en enerjik ilk 6 yılı içerisindeki bir çocuk mutlaka akranlarıyla beraber olacağı, spor yapacağı, pek çok farklı uğraşı yaparak öğreneceği, kendisini ve başkalarını algılayacağı dönemde olabildiğince sosyal ortamlarda bulunmalıdır. Bu anlamda okul öncesi yaşlardaki bir çocuğun yaz okuluna gitmesi başka bir açıdan daha önemlidir, çocuğun hiç boşluğa düşmeden okula ve eğitime hazırlanmasını da sağlar. Burada bazı aileler, çocuklarını mümkün olduğunca gezdirdiklerini ya da sosyal ortamlara, oyun yerlerine götürdüklerini söyleyebilirler. Ancak bizim bahsettiğimiz sistemli ve bilinçli olarak sürdürülen faaliyetler ve etkinliklerden oluşuyor. Üstelik oyun yerleri ve kapalı mekânlardaki eğlence yerlerinin özellikle çocuklara statik elektrik yüklediğini ve onlarda hiperaktivite ya da hafif ifadesiyle aşırı hareketliliği artırdığını unutmamak gerekiyor.
 
Okul Müdürü Hıdır YILMAZ; ‘İlçemiz genelinde annesi ve babası çalışan, sosyal çevresi olmayan çocuklarımıza daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim vererek, yaz aylarını verimli bir şekilde geçirmeyi hedefliyoruz. Açacağımız yaz okulunda yarım gün ve tam gün seçeneği ile velilerimizin ihtiyacına göre eğitim vereceğiz’ Yaz okulundan 2006 – 2007 – 2008 yıllarında doğan çocuklarımız faydalanabilir. dedi.
 
İrtibat :
75. Yıl Dr. Feriha Celal Cığız Anaokulu
0388 311 51 77


Editör: TE Bilişim