Bor Kaymakamlığı ve Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2013 yılı SBS sınavında Bor ilçesinden Fen Liselerini kazanan öğrencilere ödül töreni yapıldı.

Törende Fen lisesini kazanan 26 öğrenciye çeyrek altın verildi ayrıca SBS’de ilk üçe giren öğrencilere de Bor Belediyesi tarafından birer çeyrek altın hediye edildi.

 

Ödül törenine AK Parti Niğde Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Halil Özdemir, Bor İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali Altınpınar, Bor İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Şanlıtürk, Bor Müftüsü Sebahattin Kesti, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selahattin Yücel, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Bor İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Şanlıtürk; “2013 yılı SBS sınavında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmek için burada toplanmış bulunmaktayız. İlçemizde SBS sınavına 939 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerimizden 26’sı Fen Liselerine,384’ü Anadolu Öğretmen ve Anadolu Liselerine yerleşmişlerdir. Sınava giren öğrencilerimizden Anadolu Meslek Liselerine ise 162 öğrenci yerleşti. Bütün bu tablo ile Bor İlçemizin SBS öğrenci yerleştirme başarımız %61 oldu. 2013 yılı LYS sınavlarına ilçemizden 638 öğrenci katılmış olup bu öğrencilerimizden 386’sı üniversiteye yerleşmişlerdir. Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Eğitim, Fen Edebiyat, Eczacılık, İlahiyat gibi birçok fakülteye yerleşmişlerdir. LYS’de ilçe başarımız %60’dır” dedi.

 

Şanlıtürk konuşmasında öğrencilere seslenerek; “Sevgili öğrenciler herkes birinci olamaz ama sevgide saygıda, vatanını ve milletini sevmede manevi değerlere sahip çıkmada hepiniz birinci olabilirsiniz. Hepinizi bir inci olarak görüyor ve hepinizi kutluyorum. Ayrıca ilçemize kısa süre önce ilçemize gelen ve ilçemizin eğitim kalitesinin arttırılmasında büyük emeği geçen Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu’na yine eğitime destek konusunda her türlü destek olan Belediye Başkanımız Sıtkı Erat’a teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin başarısında emeği geçen ailelere, kahraman öğretmenlerimize ve müdürlerimize de teşekkür eder önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında da daha çok başarılı olmayı temenni ediyorum” diye konuştu.

 

KAYMAKAM KARAOSMANOĞLU’NDAN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu; “SBS sınavında fen lisesini kazanan 26 öğrencimiz geleceğin bilim adamlarıdır. Geçen yıldan bu yıla Fen lisesini kazanan öğrencilerimiz13’den 26’ya çıkarakikikatı artış gösterdi. Onlarla gururlanıyorum. Bu öğrencilerimizden Atakan Durkal Niğde 5’incisi, Beyza Şimşek Niğde 8’incisi, Esma Kardeşimiz 22’ncisi oldular onlarla gururlanıyorum” dedi.

Aklıma 15 yıl önceki halim geldi diyen Kaymakam Karaosmanoğlu; “Ben 13 yaşından sonra okumadım. Yirmi yaşına kadar okumadım ortaokul mezunuydum. 20 yaşında futbol oynarken ayağımı kırdım. Ondan sonra okuma kararı aldım. Ben okuyacağım dedim ve on yıllık plan çizdim kendime. Akşam Ticaret Meslek Lisesine yazıldım ve ücretliydi. Birkaç abimin desteği ve kendi birikimimle okudum. Dört yıl sonra okulu birincilikle bitirdim. Arkasından Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümünü ’de birincilikle bitirdim. Sonra Allah yürü ya kulum dedi ve ben kaymakamlık sınavına girdim ve şimdi buradayım. Ben Bor’a ilk geldiğimde neden köy okullarını gezdiğimin bir karinesidir bunlar. Okullarımızın eksiklerini elimizden geldiği kadar çözmek için çaba harcadık. Öğretmenlerimiz okulun şu eksiği bu eksiği var diye düşünmeyecek ve eğitim-öğretim konusunda konsantre olacaktır. Her kahramanın arkasında birileri vardır benim arkamda ailem, sizlerin arkasında da aileleriniz ve öğretmenleriniz var. Sizden üç şey hoşgörü, dinleme ve sabır bunlara dikkat edeceksiniz. Başarılı arkadaşlarımı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

AK Parti Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu’da ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Eğitim ortamı eskiye nazaran şimdi daha kaliteli, şartlar değişti okullar çoğaldı, öğretmenlerimizin eğitim kalitesi çok değişti. Devlet gerekli yatırımları yapıyor. 4+4+4 eğitim sistemine geçişte bazı sıkıntılar yaşanıyor ama kısa sürede çözülecektir. Şuan sadece İmam Hatip Lisesi eksiğimiz var ama yatırım programına girdi başlayacaktır inşallah. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonra gayret ve çabalarını arttırmaları gerekecektir. Artık daha başarılı olmak için daha çok çalışmak lazım. Ailelerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da Niğde ön sıralarda yer alacaktır. LYS 3 ve LYS 4 de Niğde ilk üç il arasına girmeyi başarmıştır. Bu başarının istikrarlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Ömer Selvi’de “20 yaşından sonra okumaya başlayan Kaymakamımızı kutluyorum. Umarım sayın kaymakamımız gibi öğrenciler bu toplumda daha ön plana çıkmaya başlar. Büyük devletlerde en önemli kıymet insan kaynağıdır. Eğer insan kaynağınız yeterli değilse hiç bir şey yapamazsınız. Örnek olarak Japonya var. Japonya eğitimli insanları ile dünya devi durumunda. Bundan sonra bu başarıyı yakalayan öğrencilerimizin omzuna yeni sorumluluklar yüklenecektir. Önlerinde üniversite sınavı var. Ben inanıyorum ki bunu başaran öğrencilerimiz daha güzel yerlere geleceklerdir. Öğrencilerimizin Bor’da Niğde’de daha çok başarılar elde etmelerini diliyorum” diye konuştu.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ta yaptığı konuşmada; “Bugün burada bu başarıyı yakalayan çocuklarımız gelecekte örnek olacaklar. İnşallah gelecek dönemlerde Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanı neden çıkmasın diyorum. Bu çocuklarımız diliyorum ki en iyi yerlere gelirler. Fen liselerine girmek için Ankara’da İstanbul’da milyonlarca lira harcayarak gelmeye çalışan insanlar var ama devletimizin sunduğu imkânlarla bunu başarabilen çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

 

Ödül töreninde protokol üyeleri tarafından öğrencilere birer çeyrek altın takdim edildi. Törende geçici görevle Çamardı İlçesine görevlendirilen Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu’nun Bor İlçesi’nde yaptıkları ile ilgili hazırlanan video izlendi. Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitime katkılarından dolayı Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'a birer plaket taktim edildi.
Törenin ardından hatıra fotoğrafı çekinildi.

 

Bor İlçemizde Fen liselerini kazanan öğrencilerimiz:

Asım Eren Ortaokulu’ndan Atakan Durkal Konya Meram Fen Lisesi, Şahin Emre Tin Niğde Fen Lisesi, Hüseyin Akçan Niğde Fen Lisesi, Şeyma Koçak Bor Fen Lisesi, Yasin Furkan Dağıstan Kırşehir Kaman Fen Lisesi.

Mehmet Güleç Ortaokulu’ndan Beyza Şimşek Konya Özel Merve Güventaş Fen Lisesi, Zehra Çopur Özel Sungurbey Fen Lisesi, Meryem İrem Akçay Özel Sungurbey Fen Lisesi, Atilla Kürşat Akçay Bor Fen Lisesi, Batuhan Gökgöz Bor Fen Lisesi.

Fahri Kirt Ortaokulu’ndan Serdar Atabey Niğde Fen Lisesi, Hüseyin Arda Yüksel Niğde Fen Lisesi, Ayşe Büşra Yetişen Niğde Fen Lisesi, Furkan Çağlı Bor Fen Lisesi, Sena Dilara Bengü Bor Fen Lisesi, Hatice Gözüküçük Bor Fen Lisesi.

Toki Ortaokulu’ndan Rabia Akbey Bor Fen Lisesi, Emirhan Karaveli Bor Fen Lisesi, Huriye Polat Siirt Fen Lisesi.

Atatürk Ortaokulu’ndan Zeynep Ayça Sevinç Niğde Fen Lisesi, Zeki Kekik Bor Fen Lisesi.

Çukurkuyu Fatih Ortaokulu’ndan Serkan Tuğrul Özel Sungurbey Fen Lisesi.

100. Yıl YİBO Ortaokulu’ndan Birsen Ertem Bor Fen Lisesi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Hayriye Nisa Yüksel Bor Fen Lisesi.

Karanlıkdere Kılıçlar Ortaokulu’ndan Fatma Nur Taşar Niğde Fen Lisesi.


Törenle ilgili video eklenecektir.

Editör: TE Bilişim