Bor Ticaret Meslek Lisesi Mevlana Ergin İzci Ocağı izcileri, liderleri Nuray Örücü başkanlığında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de her yıl 14–18 Mart tarihleri arasında düzenlenen "Çanakkale Geçilmez 14. Ergin İzci Yürüyüşü"ne katıldılar.
 Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi, Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik için Bor’lu izciler 29 ilden gelen 313 izci ve liderleri ile Çanakkale'de buluştu. İntepe İzcilik Tesislerinde konaklayan izciler ve liderleri 5 gün boyunca farklı etkinliklere katılarak hem Çanakkale’yi gördüler gezdiler hem de yıllarca kitaplarda okunan, anlatılan dünya tarihinin en önemli savaşına tanıklık etmiş bu toprakları gezdiler.  Atalarının, canlarını hiçe sayarak koruduğu, kanlarını akıttığı bu toprakların ne zorluklarla alındığını işin uzmanlarından ve geziler esnasında rehberlerden dinleyen izciler çok etkilendiklerini ve duygulandıklarını belirttiler. Bor Ticaret Meslek Lisesi İzcilerinden Kerem Tuğrul “Buraları herkes görmeli bu vatanın ne şartlarda kurtarıldığı, ne zorluklar çekildiği insanlara anlatılmalı, böylece vatanımız için daha çok çalışırız. Zamanımızı boş işlerle geçirmeyiz dedi.
 Kampta düzenlenen ve Çanakkale’nin kendilerine neler hissettirdiği ile ilgili şiir Yarışmasında 2. olan İzci Firdevs MİTYAT Çanakkale’den ve anlatılanlardan çok etkilendiğini ve bu duygularını kâğıda aktardığını, bunun böyle bir ödülle taçlandırılmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Mevlâna Ergin İzci Ünitesi ekipbaşı Ali İhsan GÖKÇEN ise duygularını şöyle ifade etti. “Hem bu kutsal, şehit kanlarıyla yıkanmış toprakları ziyaret ettik, hem de yeni dostluklar kurduk. Türkiye’nin dört bir yanından arkadaşlarımız oldu. Ekip arkadaşlarım ve ben birlikte böyle bir kampa katıldığımız için çok mutluyuz. Bu fırsatı bize sağlayan ve kampa katılmamızda emeği olan ailelerimize, liderimiz Nuray Örücü’ye, okul müdürümüz Ali GÜLLÜOĞLU’na, bizden manevi desteklerini esirgemeyen ilçemiz kaymakamı Kemalettin SAKİN’e çok teşekkür ediyoruz. Allah herkese nasip etsin. Faaliyetlerimiz ve kamplarımız devam edecek” dedi.
 
Editör: TE Bilişim