Bor İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Amirliği (TDP) görevlileri tarafından “Aile İçi Şiddet Ve Kadına Yönelik Şiddet “ konularında toplantıları hızla devam ediyor.

 

Bor Halk Eğitim Merkezinde Dikiş-Nakış kursiyer bayanlarıyla dersliklerde bir araya gelen  Bor Toplum Destekli Polis Ekipleri “Aile İçi Şiddet Ve Kadına Yönelik Şiddet”  konularında bilgilendirme toplantısı bizzat bayanları birebir bilgilendirmede bulundular.

 

Bor TDP Amirliği Ekipleri aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konularında yaptığı bilgilendirme toplantısında; Aile içi şiddetin sadece Türkiye’de değil tüm dünya ülkelerinde başta gelen problemlerden biri olduğunu ve maalesef yaşandığını, amaçlarının aile içi şiddet ile ilgili kanuni hakların neler olduğu konusunda bilgi vermek, bu bilgileri vatandaşlarla paylaşmak ve aile içi şiddetin önüne geçilmesi konusunda tedbirlerin alınmasına yönelik çalışmaların daha sağlıklı bir şekilde uygulanmasına yönelik çalışmayı önemsiyor ve kadına yönelik şiddet konusunun tamamen giderilmesi çalışmaları sağlıklı bilgilendirmeyle olacağı amaç ediniliyor.Şiddete maruz kalınma durumunda gece ve gündüz her saatinde; Alo 155 telefona başvurulması yeterli olacaktır.

 

Anne ve babalara “Aile içi Şiddet” önlenmesi konularında tavsiyelerde bulunuldu. Bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Aile bireylerinin birbirine karşı sevgi ve saygı bağlılığı sorun çözmede çok önemlidir. Şiddet sonucu evlerde meydana gelen huzursuzluk nedeniyle çocukların etkilendiğini ve çocuğun kafasında sürekli ailenin problemi olmaktadır. Çocuklar daha çok etkilenebilmektedirler.  Anne ve babalara şiddet ve şiddet unsurlarının çocuklardan uzak tutulmasının gerekliği konusun da daha çok görev düştüğünü, çocuklar sadece fiziki şiddet etkisi değil, sözlü, sözsüz ve psikolojik şiddet, şiddet unsurlarından etkilenebileceği, Aile içerisinde çocukların mutlaka şiddet ortamı ve şiddet unsurlarından uzak tutunası gerektiği vurgulandı. Çocukların aile içi şiddetten olumsuz etkilenmekte olduğu, bu olumsuz davranışlar diğer bireyleri de etkileyebilmektedir. Aile içi şiddetten kaynaklanan sebeplerden dolayı, toplum içerisinde olumsuz huzurlukların baş göstermekte olduğu tespit edilmektedir.

 

Devletimiz tüm kanun ve kurumlarıyla “Aile İçi Şiddet Ve Kadına Yönelik Şiddet” konularında şiddete maruz kalınmamasına yönelik çalışmalarıyla vatandaşların yanında yer almaktadır. Toplum Destekli Polis Ekiplerimiz aile içi şiddete maruz kalan bayanları hafta bir arayıp, herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığı soruluyor. Ailenin korunmasına dair kanun var. Bu haklarınızı savunun. Eğer mahallenizde aile içi şiddete maruz kalan bayan, çocuk, yaşlı varsa bunları da bizlere bildirin. İleriki günlerde; Bor Toplum Destekli Polis Amirliği Ekipleri olarak bu ve benzeri konularda ki toplantılarımız daha da kapsamlı olarak devam edecektir.  

 

Editör: TE Bilişim