Bor Sağlık Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencileri staj yapamadıkları için Niğde Valiliğinin kapısını çaldı. 

Hastanelerin az kontenjan ayırmasından dolayı staj yapamamaktan şikayetçi olan öğrenciler son çare Niğde Valiliğinin kapısını çaldı. Vali yardımcısı ile görüşen öğrenciler staj yapmak istediklerini iletti.

Valili ise konuyla ilgileneceğini bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışama yapacağını bildirdi. 

Niğde Valiliği önünde toplanan öğrenciler adına konuşan öğrenci velisi Sevim Bıçakçı; “  Çocuklarımız staj yapamaması üzerine bugün çocuklarla beraber valiliğe geldik. Aynı okulda eğitim gören 90 öğrenci staj yaparken burada bulunan 46 öğrencimiz ise staj yapamıyorlar. Bunlarda 3 yıldır kendilerini buna hazırlamışlardı. Sabah ben bu konu hakkında okula görüşmek için gittiğimde okula vardım. Çocuklar servisin başında biz valiliğe gidiyoruz deyince bende yanlarında geldim. Bu staja alınan 90 öğrenci ne şekilde alındı nasıl alındı bilmiyorum. Hangi şartlara göre bu 136 öğrenciden 90’ını staja alıp geri kalan 46 öğrenciyi bıraktılar bu konu hakkında bilgimiz yok. 

Niğde Ömer Halisdemir meydanında toplanan öğrencilerin adına konuşan 12. sınıf öğrencisi Akif Ünlüer, "12. sınıf olarak 136 kişiyiz. Hastane bütün öğrenciyi almıyor 90 kişiye staj çıkıyor, 46 kişiye çıkmıyor. 4 yıldır biz bu okulda okuyoruz. Bu sene 3 hafta geçti ben soruyorum size ‘bize iğne yaptırırmısınız?’ bunu öğrenmezsek nasıl sağlıkçı olacağız?. Niğde ve Bor Hastaneleri bu sorunu çözüp bizim stajımızı yaptırmaları gerekiyor. Niğde Valiliğine gittik, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik onlarda ‘sizin sorununuzu çözeceğiz’ dediler. İlgili kurumların bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Valilik önünde toplanan 12. Sınıf öğrencilerinden oluşan 46 öğrenci " Niğde ve Bor Hastaneleri bu sorunu çözüp bizim stajımızı yaptırmaları gerekiyor. Niğde Valiliğine gittik, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik onlarda ‘sizin sorununuzu çözeceğiz’ dediler. İlgili kurumların bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öğrencilerden oluşan bir gurup öğrenci Niğde İl Milli Eğitim müdürünü ziyaret ettiler. Konu hakkında İl milli Eğitim müdürü Halil İbrahim Yaşar; “ Biz Niğde İl Milli Eğitim müdürlüğü ve Sağlık il müdürlüğüyle birlikte bu sorunu çözeceğiz ve öğrencilerimiz daha da olmaz ise dönüşümlü olarak staj yaptıracağız” dedi.

Editör: TE Bilişim