Bor Milli Eğitim Müdürlüğünde yaklaşık iki yıldır görev yapan Bahattin Altınsoy ile üç ay önce şube müdürlüğü görevine atanan Ahmet Sinan Ecer görevlerinden ayrılıp daha önce görev yaptıkları okullarına döndüler.

Borhaber.net sitemizi takip edenler bilir  Bor Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olmakta şube müdürlüğünden alınmakta çok gürültülü olurdu.

Yaklaşık iki yıl önce sebepsiz yere görevden alınan şube müdürü  Ülkü Apaydın’ın yerine Bor İmam Hatip Lisesinde yönetici olarak görev yapan Bahattin Altınsoy getirilmişti. Bu haberimiz üzerine sitemize yüzlerce yorum yapılmış ve Ülkü Apaydın’ın görevden alınmasına tepki gösterilmişti. Bahattin Altınsoy yaklaşık iki yıldır Bor Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında boş olan bir başka  şube müdürlüğü görevine ise Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Sinan Ecer getirilmişti.

Edindiğimiz bilgiye göre,  Bor Milli Eğitim Müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan Ahmet Sinan Ecer ve Bahattin Altınsoy görevlerinden kendi istekleri ile ayrıldılar.  Bahattin Altınsoy önceki kadrosunun bulunduğu Bor İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne , Ahmet Sinan Ecer’de yine eski görevi olan Bor Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürlüğüne geri döndüler.

SEBEP EK DERS ÜCRETLERİNİN KESİLMESİ

Bir zamanlar uğrunda fırtınalar  kopartılan Bor Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevlerinden sessiz sedasız  ayrılmalarının nedeni ise tamamen para…

3797 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’da 652 sayılı KHK ile yapılan değişiklikle “ek ders” ve “ek ödeme”  şekillerinin değiştirilmesi ile derse girmeyenlerin ek ders ücreti almaları uygulamasına son verildi. Yani her iki şube müdürü de ek ders ücreti alamaz oldular ve şube müdürlükleri görevinden ayrıldılar. Henüz yerlerine de bir atama yapılmadı. Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde şuan tek yönetici Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak bulunmakta. 


Editör: TE Bilişim