Bor Mehmet Güleç Ortaokulu TEOG’da büyük başarı gösterdi. Bor Mehmet Güleç Ortaokulu geçtiğimiz günlerde açıklanan TEOG - Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı sonuç ortamasına  göre Bor İlçe birincisi oldu.

Haber: Burcu ÇOPUR

Bor Mehmet Güleç Ortaokulu öğrencilerinden  Tuğra Demirel Niğde Fen Lisesini, Ezgi Sultan Yıldız, Pelin Su Yılmaz ve Yaşar Eren Kalaycı Bor Fen Lisesini kazandı. Yine  başarılı okullardan Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi ile Bor Toki Anadolu Lisesine 14 öğrenci yerleşti.

MEHMET GÜLEÇ ORTAOKULU BOR İLÇE BİRİNCİSİ

Bor Mehmet Güleç Ortaokulu’ndan Niğde ve Bor Fen olmak üzere  4 öğrenci  Fen Lisesine, 7 öğrenci Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi, 7 öğrenci Bor Toki Anadolu Lisesi, 3 öğrenci Niğde Anadolu Lisesi, 7 öğrenci Niğde Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, 6 öğrenci Bor Sevim ve Abdullah Sağlık Meslek Lisesi, 4 öğrenci Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi ile 10 öğrenci de Bor Atatürk Anadolu Lisesine yerleştirilmeye hak kazandı.

TEOG 2015 sonuçlarına göre, Bor İlçe birincisi olan Bor Mehmet Güleç Ortaokulu Müdürü Hikmet Yayla okulun başarısından dolayı öğrencilerine, idarecilere, okul öğretmenleri ile öğrenci velililerine teşekkürlerini iletti, bu başarının artarak  devam edeceğini belirtti.

İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE BÜYÜK BAŞARI

Diğer yandan,  Bor Mehmet Güleç Ortaokulu’nun fiziki olarak büyük eksiklikleri var.  Bor İlçesinin hızla gelişen mahallelerinden Başpınar Mahallesindeki bu ortaokul da derslik sayısı eksikliğinden dolayı  bir çok dersi çevredeki okullara taşınarak yapıyor. Okullun laboratuvarı, sosyal salonu, kütüphanesi ve kantini de yok. Bu sorunlara yıllardır çözüm beklenirken, bu imkansızlar içinde İlçe birincisi olması da başarının boyutunu gösteriyor.



 

Editör: TE Bilişim