Bor Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bor İmam Hatip Ortaokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen  Kutlu Doğum programı büyük bir ilgi gördü.



Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde yapılan programa Bor Kaymakamı Abdullah Küçk, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü N. Murat Toker, Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılınç,  çok sayıda Kurum Amiri ve halk katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Bor Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yasin Şanlıtürk, programda yaptığı konuşmada, Kur’ân’ın mecrasından ayrılarak, birleşmeyen su damlaları gibi, toprağa düşmeyelim. Yoksa toprak gibi, günahlar ve şehvet-i medeniye bizleri emerek yutacaktır. Birleşen su damlaları gibi, Kur’ân-ı Kerîm’in saadet ve selâmet mecrasında birleşerek, sefahet, günahlar ve rezalet-i medeniyeyi süpürüp, bu vatana ab-ı hayat olan hakîkat-i İslâmiye sularını akıtalım. O hakîkat-i İslâmiye suları ile bu topraklarda îman ışığı altında hakîki medeniyetin fen ve sanat çiçekleri açacak, bu vatan maddî ve manevî saadetler içinde gül ve gülistana dönecektir, inşaallah. İnşaallah O’nu anlamak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir pusula olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum” dedi.

Programda yaptığı kısa konuşmada İlçe Müftüsü Cafer Kılınç ise  “Tevhit ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu bir konuşma yaptı.


Bor Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği kutlu doğum haftası etkinliğinde  “Canlı Kum Sanatı Gösterisi” büyük bir beğeni topladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Bor İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Esra Arslan‘ın ”Kırk Hadisi” Arapça ve Türkçesi ile beraber ezbere okuması salonda bulunan izleyicileri duygulandırdı.

Programın sonunda ödül töreni yapıldı. 

Editör: TE Bilişim