Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başlatılan Okuryazarlık seferberliği kapsamında açılan kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını Obruk Mustafa ve Sebahat Ergin İlkokulu ve Bor Veli Bengü İlkokulunda düzenlenen törenle İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ tarafından dağıtıldı.

 Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ethem Erdoğan, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Okuma yazma kursunu bitiren kursiyerlerimizin sevinci bizim sevincimizdir” diyen Bor ilçe Kaymakamı Bekir Sıtkı Dağ, “Burada onların mutluluğuna ortak olmak üzere bir araya geldik. İnşallah kazanmış oldukları becerilerini bundan sonra da devam ettirerek daha da geliştireceklerdir” dedi.
Kaymakam Dağ; “Biz Bor’da okur-yazarlık seferberliğini başlatırken, elimizdeki tüm imkanları bu yanda kullanılması ve toplumda gerekli duyarlılığın oluşması için neler yapabilirizi ilgililerle tartıştık ve arkadaşlarıma talimatım şu oldu; “Ulaşılamayan kimse kalmasın. Eğer köyün birinde veya ayrı bir mahallede tek bir kişi okuma yazma kursuna gelemiyorsa biz onun ayağına gideceğiz, okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız.” Bu o kadar önemli bir konu. Çünkü okuma yazma bilmeyen bir insanın bugün normal hayatını devam ettirmesi için mutlaka birine ihtiyacı var. Aslında okuma yazma bilmeyen bir anlamda engelli. Çünkü bir resmi işlemini yaptıracağında, çocuğunun bir işi olduğunda vb. olaylarda ya eşinin yardımını alacak ya komşusunun yardımını alacak veya çocuğunun yardımını alacak. Ama bugün görüyoruz ki kadınlarımız sosyal hayatın aktif olarak içerisinde. Kadınlarımızın gerek çalışma hayatında gerek sosyal yaşamlarında aktif olarak toplum içerisinde yer alması, toplumumuzun daha ileriye gitmesi için son drece önemli konular” diye konuştu.

Okumaz yazmanın bu önemine binaen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin başlatmış olduğu okuryazarlık seferberliği kapsamında İlçemizde de önemli bir çalışma başlattık ve bu çalışma neticesinde bugün bunun meyvesini alıyoruz. Ne olur çevrenizde okuma yazma kursuna gelemeyen veya bu konuda ihmalkâr davranan komşularınız, tanıdıklarınız varsa onları cesaretlendirin. Sizden cesaret bulsunlar ki artık toplumumuzda okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim