Niğde'nin Bor İlçesinde 2014-2015 eğitim öğretim yılı Pazartesi günü (dün) resmen başladı.

 Üç aylık tatilin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Niğde'nin Bor İlçesi'nde de 2014-2015 eğitim öğretim yılı resmen başladı.

Haber: Muharrem Temel - Bor'un Sesi Gazetesi

Bor'un önde gelen okullarından olan Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi'nde de ders zili resmen çaldı. Şehit Nuri Pamir Anadou Lisesi'nde törenle başlayan eğitim yılı yapılan konuşmalarla devam etti. Okul Müdürü Ali Koç açılış töreninde yaptığı açıklamalarda eğitimin insan üzerindeki önemine değinerek; "İnsanoğlu'nun hayatının belirli dönümnoktaları vardır. Okuması, askerliği, iş hayatı ve emekliliği gibi. Okul hayatı içerisinde de ilkokul tabiki her insan için çok farklıdır. Ortaokula başlarsınız yeni arkadaşlar, yeni çevre edinirsiniz. Liseye başlarsınız yeni bir sayfayla beraber yeni arkadaşlar, yeni çevre ve yeni öğretmenler edinirsiniz. Öncelikle dokuzuncu sınıf öğrencilerimize okulumuza geldikleri için hoşgeldiniz diyerek, iyi bir seçim yaptıklarını belirtmek isterim. Şehit Nuri Pamir ailesine katılmak bir ayrıcalıktır diye düşünüyorum. Geçtiğimiz yılda 12. sınıfta olan arkadaşlarımız vardı. Bazılarını üniversite sınavında üniversitelere yerleştirdik, bazıları yeniden hazırlanacaklar. Ben bu yıl üniversiteye yerleşen öğrencilerimize yeni eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Şimdiki 12. sınıflarımıza da bir sözle örnek vermek istiyorum.  Vakit nakittir, yarın yaparım diyen ey gafil, bugün dünün yarını değil mi? demek istiyorum. Göz açıp kapayana kadar Mart ayı gelecek ve YGS sınavına gireceksiniz. Ocak ayına kadar geçmiş dönem tekrarı ve her hangi bir dersin konusunun kalmamasını siz öğrenci kardeşlerimizden okul müdürünüz istiyorum. On ve Onbirinci sınıflara da tavsiyem şimdiden çalışmalarına başlasınlar. Eğer ki günü gün edelim diyen olursa, sanal alemde gezinelim derseniz köpük gibi uçar gidersiniz. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız derslerinize sıkı sarılıp çalışın ki ileriki yaşantınızda başarılar dolu olsun. 2014-2015 eğitim öğretim yılının başta okulumuza olmak üzere tüm öğrenci kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah'tan diliyorum." dedi.

Okul Müdürü Ali Koç'un konuşmasını bitirmesinden sonra Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi Tarih Öğretmenlerinden Nesrin Çiftçibaşı kısa bir açıklama yaparak tarih ve eğitimin önemine dikkat çekti. Çiftçibaşı'nın yaptığı ders niteliğindeki konuşmasının ardından öğrenciler sınıflarına girerek 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk dersini yaptılar.

Editör: TE Bilişim