Bor Belediyesi okul önlerinde yoğun trafik sonucu kazaların önüne geçmek ve küçük çocukların emniyeti için bas geç lambalarının yapımına başladı.


Bor  Asım Eren Ortaokulunun önünde yapılan bas geç lambaları faaliyete geçirilerek öğrenci giriş ve çıkışlarında trafik yoğunluğuna önlem alındı.



Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yapmış olduğu açıklamada; ‘'Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın güvenliği herşeyden önce gelen hassas konulardan bir tanesidir. Yavrularımızın emniyetli birşekilde okul giriş ve çıkışlarını yapmaları içinde birtakım önlemler almak hepimizin birer görevidir. Okul önlerinde öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerine yoğun trafik sonucu öğrencilerin ve ailelerin karşıdan karşıya geçerken kaza riskini önlemek için bas geç lambalarının yapımına başladık. Okul çıkışlarındaki küçük çocuklarımızın daha dikkatsiz olduklarını unutmamamız gerekiyor. Oyun çağındaki evlatlarımızın okul giriş ve çıkışlarında koşarken veya oynarken aniden yola çıkmaları kazaya sebap verebilir. Öğrencilerimize bas geç lambalarındaki butona bakarak yayaların geçmesi için yeşil, araçların durması için kırmızı yanacağını ailelerin ve öğretmenlerimizin çocuklarımıza güzel bir şekilde anlatmalarını ve bu konuda dikkatli olmalarını söylemeleri gerekiyor. Araç sahiplerinin de bu konuda dikkatli olup kurallara uyma konusunda özen göstermelidirler."dedi. 









Editör: TE Bilişim