Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne 5 Ekim 2021 tarihinde Prof. Dr. Hasan Uslu atandı. 5 Ekim 2021 gününden bugüne kadar Rektör Hasan Uslu'ya bir çok kesimden bugüne kadar hiç bir rektör atamasında görülmediği şekilde  tebrik ziyaretleri gerçekleşti. Ardından da iadei ziyaretler ve en son il dışı ziyaretlerle bugüne gelindi. 

Biz rektörlük görevi hep ziyaretlerle geçecek, kayda değer bir icraat göremeyeceğiz zannettik. Meğer yanılmışız!. 

Bugün bir haber paylaşıldı. 

Bor Devlet Hastanesinin yeni yapılan binasına taşınmasının ardından Bor şehir merkezinde atıl - boş kalan eski devlet hastanesinin Sağlık Bilimleri Fakültesi binası olarak tahsisi isteniyordu. Aylar süren çalışma, yazışma ve çabalar sonrasında yeni rektör Prof. Dr. Hasan Uslu bu konuyu müjdeledi. Eski hastane binası şuan 41 öğrencisi olan Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi binası olmak üzere tahsis edildi. Bor İlçesine Fakülte yapılması için yıllardır uğraş veriliyordu, nihayet belirgin bir adım atıldı. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden konu ile ilgili aşağıdaki açıklama yapıldı. 

...

Eski Bor Devlet Hastanesinin bulunduğu alan ve taşınmazları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemiz Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne tahsis edildi. Eski Bor Devlet Hastanesi alanı böylelikle, gerekli fiziki çalışmalar yapıldıktan sonra Bor Sağlık Bilimleri Fakültemiz olarak hizmet vermeye başlayacak.

Uzun süren görüşmelerin ardından güzel bir haber alındığının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, bu tahsisin gerçekleşmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına ve tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında, “3 aydır süren girişimlerimizin neticesini aldığımız için çok mutluyuz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ni fiziki ve akademik anlamda daha iyi bir konuma ulaştırmak ve bölgesinde etkili bir bilim merkezi haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz” dedi.

Haber: Selim GÖKEL

Öğretmenlere ilk yardım eğitimi Öğretmenlere ilk yardım eğitimi

Editör: TE Bilişim