Bor Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı Bor İlçe merkezinde açılan çeşitli bıranşlardaki kursların sene sonu sergisi açıldı. 



Programda kurs öğrencilerinden Emine Yeşildal duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Tayyar Arı kendi yazdığı bir şiiri okudu ve Kemerhisar İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kafkaf oyun gösterisi yapıldı. Okul bahçesinde yapılan programa Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor Emniyet Müdürü Levent Çivi, Bor İlçe Jandarma ve Bor Askerlik Şube Başkanlığı komutanları ile kursiyerler katıldı. 

Kursun açılışında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Çağlı bir konuşma yaptı. Bilim ve teknolojiniin gelişmesi ile toplumsal yapımızdaki sürekli değişmeler, işgücü piyasasının ani isteklerinden ortaya çıkması, yeni meslek alanlarının doğması, bazı mesleklerin önemini yitirmesi ve çeşitli nedenler kişilerin hayat boyu eğitimini zorunlu kılmaktadır. Dedi.

 

Tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, Hayat Boyu eğitim, ülkemizde de her geçen gün önemini artırmaktadır. Dolayısıyla, okul öncesi çağındakilerde dahil olmak üzere, çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz ve tüm aileleri hızla değişen, gelişen topluma uyum sağlayacak ve bu toplumda fonksiyonel olarak yer alacak bir seviyeye getirmek için çalışmak ve seferber olmak zorundayız

 

Boş zamanlarını değerlendirme, aile ekonomisine katkı sağlama amacına yönelik beceri geliştirici kursları, ihtiyaç duyulan yerlerde açılmaya devam edecek, ancak kişilere istihdam imkânı  ve kolaylığı sağlayacak, iş kurma ve iş bulmalarını destekleyecek, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu meslek elemanlarını yetiştirmek Müdürlüğümüzün öncelikli amaçlarındandır.

 

Bor Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2011-2012 Eğitim Öğetim yılında ilçe merkezinde  açmış olduğu çeşitli branşlarda kurslarda  bu yıl 3 kategoride 128 kurs açarak 2800 kursiyere hizmet vermiş ve kursiyerler belgelerini almıştır. Bunların 45 adedi Meslek ve Teknik kursları olup 611 i bayan,425 şi erkek olmak üzere toplam 1036 kişi bu kurslardan belge almıştır. Genel Kurslardan 67 kurs açılmış olup bu kurlarımıza 847si bayan ve 740 ı erkek kursiyer katılarak toplam 1587 kursiyer yararlanmıştır.  Ayrıca istihdama yönelik olarak Toki de ipek halı dokuma,  Gökbez ve Havuzlu Köylerimizde kaba Halıcılık kurslarımız devam etmektedir. Ana kız okuldayız kampanyası çerçevesinde 16 Okuma-Yazma kursu açılmış olup 115’i bayan, 68 i erkek toplam183 kursiyerimiz okuma yazma öğrenerek belgelerini almıştır.

 

         Müdürlüğümüz bu yıl da Açık  meslek liselerine kayıt yenileme yapmakta olup  ilçemizde Açık öğretim lisesi sınavları yapılmıştır.

 

Meslek edindirme kapsamında Arıcılık, Fidan Üretimi ve yetiştiriciliği, Evde çocuk bakımı, Katı sıvı ve  Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği, Hafta içi ve Hafta sonu Bilgisayar kursları, Ağır ve Tehlikeli İşlerde Elle taşıma, Model Uçak Yapımı (ATA ve F1H Filamingo) kursları açılmıştır.Ayrıca merkezde 3 adet, köy ve kasabalarda da 4 adet kurs merkezleri açılarak; Bu kurslarda  Elde kurdela işi, Hazır Gereçlerle yapılan nakışlar, Kırk Yama,Kitre Bebek Yapımı, Takı Tasarım, Dekoratif Ahşap süsleme gibi  çalışmalar yapılmıştır.

 

         Öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirme amacıyla Kick boks , Güreş, voleybol ve Tekwando kursları ile Pratik İngilizce,Arapca seviye A1 kursu açılmış olup, ayrıca okullarımızda  Türkçe,Matematik.Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Sosyal Bilgiler, Temel Muhasebe   dersleri  branşlarında kurslar açılmıştır. 

 

         Yaz tatilinde öğrencilere  yönelik İngilizce, Bilgisayar ve  istekler doğrultusunda kurslarımıza  kayıtlarımız devam etmektedir.

 

         Yine ilçemizdeki  Fizik Tedavi ve Reabilitasyon hastanemiz de,Toki Yerleşkesindeki sağlık ocağımız bünyesindeki şizofren hastalarımıza ve de Huzurevinde ki yaşlılarımıza kurslar açarak onların boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerine  yardımcı olmaya çalışılmıştır dedi.

 

 



Editör: TE Bilişim