Bor Halk Eğitim Müdürlüğü,  TOKİ Ruh Sağlığı Merkezinde şizofren hastalara eğitici kurslar veriyor.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Bor Halk Eğitim Merkezi çeşitli branşlarda herkese müracaatları halinde eğitim veriyor.

Bor Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nevzat Çağlı’dan edindiğimiz bilgiye göre TOKİ Ruh Sağlığı ve Bor Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile koordine edilen Merkezde Takı Tasarım Usta Öğretici Meral Bıyık tarafından şizofren hastalarına yönelik açılan eğitim kursunda takı tasarım, ebru sanatı, el sanatları ve aksesuar dallarında kurs veriliyor.

Bor Halk Eğitim, her konuda ve her kesime eğitici kurslar veriyor.

Şizofren hastalarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması el becerilerinin artırılması yönünden çok güzel bir çalışma olan kursa toplam 20 kişi katılıyor. Toki Ruh Sağlığı Merkezi sorumluları ruh sağlığı üzerinde tedavi gören hastaların boş vakitlerini değerlendirmesi, el becerilerinin artırılması ve kendilerine güven duygusu aşılanmasının amaçlandığı bu kursun açıldığını ve kursa 20 kişinin katıldığını ifade ettiler.

Usta  öğretici Meral Bıyık ise;  Şizofreni gibi ruhsal  hastalıklar,  kişinin yaşam kalitesini azaltan, sosyal işlevliğini bozan, tek başına yaşamını sürdürmesine neden  olmaktadır. Bu hastalıkların tedavisinde ilaçların yanı sıra ruhsal toplumsal tedaviler de çok önemlidir, kursumuz  ile hasta arkadaşlarımızı topluma kazandırma, kendilerine güven duygusunu geliştirmelerini amaçlıyoruz. Eğitim kurslarının aslında tedavileri açısından ruhsal hastalarımızın daha çok ihtiyacı olduğunu ve her kesimden talep olduğunda kurs verildiğini  belirtti.

 

Editör: TE Bilişim