Bor Şehit Ramazan Konuş Fen Lisesinde Niğde AFAD koordinesinde bugün deprem bilincini oluşturmak amacıyla yapılan  tatbikatta  heyecanlı anlar yaşandı.

Siren’in çalması ile başlayan tatbikat deprem anında sınıflarda yapılacak ilk önlemler ve ardından öğrencilerin okul bahçesine öğretmenler ve idareciler eşliğinde tahliyesi gerçekleşti. Senaryo depremin meydana gelmesinden hemen sonra Niğde AFAD ekipleri ve gönüllüleri, UMKE, 112 Ambulans, ve Polis ekipleri okula gelerek ilk önlemleri aldılar. Deprem sonrası okulun tahliyesinin ardından okul içerisinde mahsur kalan 3 öğrencinin tahliyesi de okulun çatı ve terasından AFAD ekiplerinin kurduğu hava hattı ile kazazede öğrenciler ve öğretmenler sedye ile indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildi.

Temsili olarak okul binasından kurulan hava hattı ile çıkartılması sırasında daha önce okuldan tahliye edilen öğrenciler ekipleri alkışlayarak kutladılar.

Niğde AFAD koordinesinde yapılan ve gerçeği aratmayan tatbikat sonrasında Okul İdaresi AFAD ekiplerine teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim