Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığınca yürütülen İnovasyon Haftası etkinlikleri için Bor Fen Lisesi öğrencilerinden  Emre Orkun Kayran  ve Danışman Öğretmeni Murat Sakarya  47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması kapsamında,  teknolojik tasarım kategorisinde ikincilik ödülü kazanmalarından dolayı "Demir Parmaklıksız Güvenlik"  projeleri ile 8-9-10 Aralık tarihinde İstanbul Kongre Merkezinde  yapılacak Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine katılacaklar. 

İlimizde bir ilk olan bu tarz bir katılıma Bor Fen Lisesine yapılan davet yazısı aşağıdadır.


Davet mektubu;

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU
BAŞKANLIĞI
ANKARA
Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, 2023 hedeflerimiz ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşmak için yüksek katma değerli ekonominin vazgeçilmez olduğuna inanıyor; inovasyon, ar-ge, tasarım ve markalaşmaya yönelik birçok etkinlik gerçekleştirmeye devam ediyoruz.
Ekonomi Bakanlığımız himayelerinde 2012 yılından beri her yıl Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Türkiye İnovasyon Haftası (TİH) başta İstanbul olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinde gerçekleştirilen Türkiye’nin en kapsamlı ve en prestijli etkinliklerindendir.

Kamu kurum ve kuruluşları, iş dünyasının saygın isimleri, önde gelen yerli ve yabancı firmalar, üniversite ve bilim kuruluşları, Ar-Ge merkezleri, öğrenciler Türkiye İnovasyon Haftası’nda bir araya gelmektedir. Aynı zamanda her yıl Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz de müsaitlikleri çerçevesinde katılım sağlamakta, etkinliğimize büyük destek vermektedirler. Türkiye İnovasyon Haftası etkinliği halkımız tarafından da ilgi ile takip edilmekte olup; İstanbul’daki etkinliğe 2013 yılında 27 bin, 2014 yılında 40 bin ve 2015 yılında 50 bin kişi katılmıştır. Türkiye İnovasyon Haftası, bu yıl 8-9-10 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. Etkinliğimiz kapsamında, ülkemizin bilim sermayesine önemli katkılar sunan kurumunuzla işbirlikleri gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyacağız.        



 
Editör: TE Bilişim