Ankara Cebeci Ortaokulunun düzenlediği, Ankara Valiliğinin sponsor olduğu, ODTÜ, Teknokent, ROKETSAN, HAVELSAN , TÜBİTAK, Hacettepe STEM&Maker Lab. , TAİ, Milli Eğitim Bakanlığı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, EBA, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğünün jüri ve danışmanlık desteği verdiği ve Türkiye genelindeki ortaokulların katıldığı “Oyunumu Kodluyorum”  yarışmasına Fahri Kirt Ortaokulu öğrencilerinden Yağız KAYA ve Ramazan Rüçhan İRİ tasarladıkları iki oyun projesiyle 457 proje arasından ilk 30´a girip finale kalmaya hak kazandı. 

12.04.2018 tarihinde Sheraton Ankara Hotel & Convention Center’da yaplan finalde ise ilk 30 oyun içerisinden Yağız KAYA’nın ana teması çevre kirliliğini önleme olan “Ateş Çocuk” adlı oyunu birinci ve Ramazan Rüçhan İRİ’nin ana teması kadına şiddete hayır olan “Kahraman” adlı oyun ikinci olmuştur.

Okul Müdürü Yusuf KILIÇ “ Türkiye genelinde yapılan yarışmada birinci ve ikinci olan öğrencilerimizi , projede danışmanlık yapan okulumuz öğretmeni Mehtap ÇERİBAŞI’nı ve bu çocukları yetiştiren velilerimizi tebrik ediyorum. Yaşattıkları gurur, öğrencilerimizin yeteneklerine güvenip ve yanlarında olduğumuzu hissettirdiğimizde her zaman başarılı olacaklarının bir kanıtıdır.  Geleceğin yazılımcı adayları olarak umarım ülkemizin teknoloji alanında hak ettiği yerde olmasına katkı sağlarlar.Ankara da seçkin kurum ve konukların huzurunda Niğde ilimizi temsil eden Fahri Kirt Ortaokulunun adını birincilik ve ikincilik payesinde duyurmaları takdire şayandır.” dedi.    

Projenin danışmanlığını yapan  Fahri Kirt Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehtap Çeribaşı ise “ Proje aşamasında desteklerini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze , öğretmen arkadaşlarıma ve öğrenci velilerime teşekkür ederim. Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Bana bu mutluluğu yaşatıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi 

 

Editör: TE Bilişim