Bor Belediyesi ve Bor'lu hayırsever Atıl Ekemen'in katkılarıyla, Bor ilçesinde Onur Ekemen Bilim merkezi görkemli şekilde açıldı.

Haber : Selim GÖKEL
Video : Bilal MERT


İYİ Kİ BORLU HAYIRSEVERLER VAR

 

Bor İlçesinde yine bir ilk gerçekleşti. Bor ilçesinde eğitim-öğretim gören öğrencilere yönelik  Borlu hayırsever iş adamı Atıl Ekemen’in ve Bor Belediyesinin katkıları ile Onur Ekemen Bilim Merkezi açıldı. Ekemen Ailesinin vefat eden oğulları adına yaptırdığı bilim merkezinde  Çocukların erken yaşta bilimle tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama becerisi kazanmaları amaçlanıyor. 

Hayırsever Ekemen Ailesi geçtiğimiz yıl yine Bor İlçesine 24 derslikli bir okul yaptırıyor. Şun kara yapısı tamamlanan okul inşaatının iç bölümleri dizayn ediliyor. Son yıllarda Bor İlçesinde hemen hemen her yıl bir hayırseverin okulunun açılışı yapılıyor.

 

AÇILIŞA PROTOKOL AKINI

 

Bor İlçesi için önemli bir kazanım olan Bilim Merkezinin açılışı kalabalık bir protokol katılımı ile yapıldı.

 

 

Bor Belediyesi Onur Ekemen Bilim Merkezinin açılışına Hayırsever Atıl Ekemen, Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür,İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Garnizon Komutanı Albay Erol Çetin, Bor Belediye Sıtkı Erat, Bor Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru,Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Yaşar Ataç, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Okul müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Atıl Ekemen,Dünyada kalkınmanın, gelişmenin, süper güç olmanın altında yatan esas etken bilimdir, yetişmiş ve eğitilmiş insandır. Aydınlık geleceğimizin yarınlarına hizmet verecek olmasıyla ayrıca gurur yaşamaktayım dedi.

 

ERAT; EKEMEN AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Atıl Ekemen'in konuşmasından ardından  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  hayırsever iş adamı  Atıl Ekemen'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında ;'' Bor Belediyesi olarak hayırsever Atıl Ekemen abimizin öncülüğünde bu işbirliği gelecekte yapılacak önemli işler için de hepimizi heyecanlandırmaktadır. Bilim merkezleri, çocukların erken yaşta bilim ile tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel yaklaşım becerilerini kazanması yönüyle özel bir öneme sahiptir. Çağdaş eğitim sistemlerinde çocuklar ve gençler hatta yetişkinlerin öğrenme ortamları yalnızca okullar değildir. Okullar dışında bilim merkezleri gibi destekleyici yapılar eğitim sistemine önemli katkılar sağlamaktadır. Eğitim hayatında okuma ve dinleme yoluyla öğrenen çocuklar, bilim merkezlerinde izleyerek, deney yaparak ve hatta deneyin bir parçası olarak öğrenebilmektedirler. Atıl abimiz yine 3-4 ay önce protokolü Sayın Valimiz nezdinde imzalanan Bor ilçemize 24 derslikli okul yaptırıyor ve yapımı hızlı bir şekilde devam etmekte. Bu vesile ile bir kez daha açılışımızı onurlandırdığınız için siz değerli misafirlere teşekkür ediyorum. Başta Atıl Ekemen abimiz olmak üzere şahsında Ekemen ailesine sonsuz şükranlarımı sunuyor, böylesine anlamlı bir Bilim Merkezini ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük’de kısa birer konuşma yaptılar.

 

Konuşmaların ardından, öğrencilere yönelik Bilim Merkezinin açılışı ve gezilmesi gerçekleşti. 

 

****

 

AÇILAN SADECE BİLİM MERKEZİ DEĞİL…

 

 

Bilim Merkezinde birbirinden ilginç deney araçları bulunuyor.  Öğrencileri eğlendirerek, farklı ortamlar yaşatarak bilime ısıtmanın, ilgilerini çekmenin sağlandığı hiçbir masraftan kaçınılmadan dizayn edilmiş bir çok cihaz  mevcut.   Niğde’de böylesine kapsamlı bir merkez ilk defa Bor İlçesinde açıldı.

 

Açılan sadece Bilim Merkezi değil… Borlu çocukların ufku da açıldı… Burada bir çocuk bile bilime ilgi duysa,  ilerde iyi bir bilim adamı olsa bu bile büyük kazanç. Bir başka kazanç da; Böylesi eğitim yuvaları yapan  Borlu hayırseverlerin manevi kazancı. Ve tabi ki bu hayırseverleri kazanan ve kazandıranların kazancı!...

 

Niğde’de faaliyet gösteren BİLSEM – Bilim ve Sanat Merkezi Niğde genelinde zeki ve yetenekli çocukların toplandığı bir merkez. Hayli başarılı bu okulun Bor ayağının açılması için ilk girişim de böylece atılmış oldu. Bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’da açılış sırasında yaptığı konuşmasında yer verdi. (unutturmayacağız)
 

Bor’da açılan Onur Ekemen Bilim Merkezi sadece öğrencilerin değil, yetişkinlerin dahi ilgisini çekecek içeriğe sahip.

 

Editör: TE Bilişim