Niğde’de Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ve Bor Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa açılan mesleki eğitim kurslarını başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’ten aldılar.

İŞKUR İl Müdürü, İŞKUR’un işsizlere iş bulmak, işverenlere de aradıkları kriterlere uygun işçi bulmak amacıyla çalıştığını ve bugüne kadar binlerce kişiye hizmet ettiklerini anlattı.

Törende konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “Mesleksizlik bizlerin en çok karşılaştığı bir sorun. Bu nedenle bu tür kurslarla birlikte meslek edindiriyor ve mesleksizliği sorun olmaktan çıkarıyoruz. Tüm Bakanlıklar başta İş-kur ve Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere çok başarılı birlikteliklere imza atıyor. İstihdamın geliştirilmesi için kararlı bir devlet politikasıyla İş-Kur’a verilen görev ve sorumluluklar kapsamında, İş-Kur’un birlikte çalıştığı kurum ve kuruluşlarla birlikte düzenlemiş olduğu mesleki ve teknik eğitim programlarına kurslarına katılım sağlayan kursiyerlerimizi çok kısa sürede meslek sahibi yapıyoruz. Kadını da erkeği de arzu ettikleri mesleğe kavuşturuyoruz ve onlar hiçbir şekilde ücret ödemiyor, aksine onlara sosyal güvenlik kapsamına alıyoruz ve günlük ücret ödüyoruz. Eğitim programlarını tamamlayanlara da sertifika veriyoruz. Bu çalışmalarımızdan hem işveren hem de vatandaş kazançlı çıkıyor onların refah seviyesinin artırılmasını sağlayan bu proje takdire şayandır. Kadınlarımızın çalışma hayatında yer alması ülke açısından da büyük önem taşıyor.

 Tören, kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.




Editör: TE Bilişim