Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesiyle birlikte, 12 Eylül darbesini yapanlara yargı yolunu kapatan geçici 15’inci madde de kaldırıldı.
Maddenin kaldırılmasıyla birlikte başta Kenan Evren olmak üzere darbeyi yapanların yargılanmasını isteyen birçok kişi ve kurum, savcılıklara akın etti, suç duyurusunda bulundu. Yargılamanın gerçekleşmeyeceğine dair kuvvetli düşünceler de var… 
Bor İlçesi Mehmetçik Mahallesindeki 21.09.1987 yaptırılan  Kenan Evren İlköğretim Okulu  darbecinin  adıyla eğitim öğretimine devam ediyor.
Darbeler eleştiriliyor,  Darbeciler yargılanıyor, hatta bu konu referanduma damgasını vuruyor. Ama darbeci Kenan Evren  adı ile İlçemizdeki İlköğretim Okulu önümüzdeki hafta yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor.
12 Eylül 1980 darbesinden, darbe yemiş eşki! ülkücülere evet çağrısı yaptırıldı. Başbakan ağladı… “Hayırcılar Darbecidir” dedi… Yardımcısı Bülent Arınç bir yandan Kenan Evren le birlikte Turgutlu'da kurdela keserek açılış yaparken, bir yandan da Manisa'da bir toplantıda  " ...bu Kenan Evren anayasasıdır. Bu anayasadan utanmayanlar var".dedi... Kenan Evren intihar edeceğini söyledi.
Referandum dan hemen  önce aralarında Bor da faaliyet gösterenlerin de olduğu,  Niğde genelindeki hükümete yakın 61 sivil toplum kuruluşu 12 Eylül 2010 daki Anayasa değişikliğine  EVET denilmesi  için yaptığı toplantıda sözcü olarak konuşan hemşerimiz Gesiad Başkanı Ali Erol “…Milletin ortak beklentisi, darbe anayasasından kurtularak…, sivil bir anayasaya kavuşmaktır.” diyor.  Bu 61 STK nın içinde öğretmen sendikaları ve eğitim dernekleri çoğunluğu oluşturuyordu.
 
Ama, Bor Kenan Evren İlköğretim Okulu referandum propaganda süresince Evetçiler tarafından hiç görülmedi… söz edilmedi. Oysa ben Evetçiler den” İlçemizde Darbeci ismiyle bir okul istemezüük” kampanyası bekliyordum… Olmadı… Hala vakti geçmiş değil ,yapılabilir…
 
93’lük Kenan Evren yargılanacak…
Ya da intihar edecek…
Bundan sonra ne olacak…?
Bor Kenan Evren İlköğretim Okulu hakkında da bir yargıya varılacak mı?
Yoksa Kenan Evren’in yargılama sonucu mu beklenecek?
Bir şeyi hatırlatmakta fayda var. Bundan yaklaşık 5-6 yıl önce (BDS) Bor Darbe Sevicileri Kenan Evren’in kulaklarını çınlattılar. Nasıl mı?
Kenan Evren İlköğretim Okulunun bulunduğu Mehmetçik Mahallesinin eski ismi Kenan Evren Mahallesidir.  Bor İlçemizde 12 Eylül den sonra oluşan bu  mahalleye Kenan Evren   adı verilmişti.
Önceki dönem yani,   Bor Belediyesinin MHP yönetiminde olduğu sırada, yine  MHP’ li Darbe Sevici! Belediye Meclis üyelerinin teklifiyle meclis kararı alınarak  Kenan Evren Mahallesi,  Mehmetçik Mahallesi olarak değiştirildi.
Darbe Sevicileri 1-0 önde…
Darbe Savcıları!..Top sizde…
Bu Okulu yargılayın…
Hatta Asın…
 
Haber-Yorum Selim Gökel-Borhaber.net
 
Editör: TE Bilişim