Bor Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu Niğde İl Müdürlüğü arasında ortak protokol yapılarak, Bor Rasim Dede İlköğretim Okulunda açılan Hasta ve Yaşlı Bakım Kursuna 21 kursiyer katıldı.


Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte istihdamda hizmet sektörünün ağırlığının arttığını ve bu nedenle kurumlarının meslek edindirme kurslarına ağırlık verdiğini kaydetti. Bu kapsamda çeşitli alanlarda kurslar açmaya devam ettiklerini hatırlatan başkan ERAT, son olarak Bor’da  Bor Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu Niğde İl Müdürlüğü işbirliğinde “ Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu açtıklarını” belirtti.


Başkan Erat açıklamalarının devamında; “ Müracaatta bulunan 21 Kursiyerin hali hazır kursa etmekte olduğunu öğrendim. Bor Belediye Başkanı ve şahsım olarak, Nur şehri Bor’da açılmakta olan Meslek Kurslarına talebin yoğun olması beni gerçekten mutlu etmek etmektedir. Belediye olarak bu ve benzeri kursların kentimizde açılması için elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Nur şehri Bor ve Bölgemizde nitelikli elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması ve giderilmesi yönünde kamu olarak çalışmaktayız. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her şey Bor için.” Dedi. 

Bor Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu Niğde İl Müdürlüğü arasında ortak protokol yapılarak açılan Hasta ve Yaşlı Bakım Kursuna katılan Kursiyerlere Kurs Öğretmenliğini: Niğde Üniversitesi.Sağlık Yüksek Okulu Emekli Öğretim Görevlisi İnci GARİPBAŞ devam ediyor., Kursiyerler 60 gün süre ile Meslek Kursuna devam edecek, kursa katılanlara günlük 15 TL cep harçlıklarını alacaklar ve sigortaları devletçe ödeneceği, ayrıca başarılı kursiyerlerin kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ile hastanelerin yanında, hasta ve yaşlı bakım merkezleri ile rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilecekleri belirtilmektedir.

Editör: TE Bilişim