Bor Atatürk Anadolu Lisesi gelenekselleştirdiği TÜBİTAK Bilim Fuarı bu yılda büyük ilgi gördü. 

Okul İdaresi, Öğretmenler ve Öğrencilerin katkıları ile gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı yapılarak sergilenmeye başlandı.   İl ve İlçe Milli Eğitim yöneticilerinin kurdela kesmesi ile açılışı yapılan sergi gezenlerin büyük ilgisini çekti. 

Atatürk Anadolu Lisesinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Bilim Fuarının açılışında  Okul Müdürü Mahmut Erdem Diker" Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, soru sormaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırma ve araştırmalarını ürüne dönüştürmeye yönlendirmek ve teşvik etmektir. Bu bağlamda görücüye çıkardığımız bu çalışmalar, öğrencilerimizin rehber öğretmenlerinin desteğiyle ortaya koydukları ürünlerdir. Projelerin değerlendirilmesinde göz önüne alınacak en önemli husus, projeye kaynak olan fikrin proje sahibi öğrenci/öğrencilerin eseri olmasıdır. Bu basit gibi görünen, fakat çok ilginç pratik çözümler sunabilecek çalışmalara, biz de okul olarak gerekli desteği sağlayıp onları ilgili yerlere, basına vs görücüye çıkarıp onlara yol açmaya çalışıyoruz. Çünkü büyük başarıların her birinin temelini küçük fikir ve araştırmalar oluşturmuştur

Bu tür proje çalışmalarında temel amaç, okullarımızdaki öğrencilerin bizzat proje çalışmalarında yer almalarını sağlayarak düşünen, kurgulayan ve üreten nesillerin nitelik kazanmalarını sağlamaktır. Bu bakış, sürecin “amacı” değil, gençlerimizi teşvik eden bir ara" olduğunu belirtti. 

Okul Müdür Mahmut Erdem Diker "Etkinliğimizde görev alan, almayan tüm okul personelimize ve özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize de çalışmalarını daha üst noktalara taşımaları konusunda başarılar diliyoruz. Ayrıca öğrencilerimizi, bu çalışmalarını sergilemelerinde yalnız bırakmayan bir anlamda onları sesi de olacak olan herkese ve basın mensuplarına da teşekkür ediyoruz. Etkinliklerimize devam edeceğiz" dedi. 

 Bor Atatürk Anadolu Lisesinde 5. kez düzenlenen TÜBİTAK fuarında birbirinden iddialı ve bir o kadar da farklı  fikirler velilerin ve öğrencilerin ziyaretine sunuldu. 

 
Editör: TE Bilişim