İlçemiz Bor Akın Gönen Anadolu Lisesinin hazırladığı İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı gerçekleştirildi.
 
İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Bor Kız Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonunda saat 14.00’de düzenlenen etkinliğe Bor İlçe Kaymakamı Kemalettin Sakin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Muzaffer Karagöz ve  İkmal Albay Albay Önder Kamiloğlu, Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Ecer, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Bor Akın Gönen Lisesi Müdürü Mustafa Dündar yaptı. Okul Edebiyat Öğretmeni Mehmet Bingöl tarafından  Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve edebili kişiliği anlatıldı. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu sinevizyon gösterisinin sunulduğu anma etkinliğinde, Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül şiiri okul tarih öğretmeni Mevlüt Üğdül tarafından seslendirildi. Öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'dan şiirler okundu ve Oratoryo sunumu yapıldı.
Program sonunda sahnelenen, Okul Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Bacaklı tarafından yönetilen ve oynanan Mehmet Akif Ersoy’la mülakat adlı tiyatro oyunu izlenmeye değerdi.


Editör: TE Bilişim