Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi ve Melle Oberschule Buer arasında yaklaşık 2 yıldır sürdürülen görüşmeler ve yazışmalar sonrasında geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde ilk buluşma gerçekleşti.

Melle şehrinden Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi aracılığıyla ilçemiz Bor’u ve ilimiz Niğde’yi, insanlarımızı tanımak, tanışmak üzere gelen iki Melle’li öğretmeni Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini vererek ağırlamaları, okullarını, ilçemizi, şehrimizi ve insanlarımızı beş gün gibi kısıtlı bir  zaman diliminde en güzel şekilde tanıtmaları sonucu Bor Akın Gönen Anadolu lisesi sayesinde ilçemiz ve ilimizin tarihi turistik yerleri ile konuksever insanlarımı Alman basınında geniş yer bularak tanıtılmış oldu.

Bor Akın Gönen Anadolu Lisemizin misafirleri olan iki öğretmen ülkelerine döndükten sonra şehrin haber portalında buradan edindikleri izlenim ve değerlendirmeleri paylaştıkları bir haber hazırlayarak yaptıkları tanıtım Alman Haber portallarında geniş yer bulması Niğde ve ilçemiz Bor’un tanıtımına katkı sunması açısından önemli bir deneyim oldu.

Alman basınında çıkan haberin bir kısmını paylaşıyor ve ilgili linklerin adreslerini haberin sonunda veriyoruz.

'Öğrenci Değişim Pprojesi” ile ilgili açıklamalar yapmak üzere Oberschule Buer öğretmenleri Beate Kettmann ve Alexandra Hemme Türkiye’ye bir seyahat gerçekleştirdi. Türkiye’' de (Niğde'de) yürekten, samimi bir dostlukla karşılandılar. Seyahatten dönen öğretmenler şu değerlendirmeleri yaptılar:

“Daha karşılama anından başlayarak hiç beklemediğimiz bir ilgi ve samimiyetle ağırlandık. Yürekten bir sevgi hissettik herkeste. 5 günlük ziyaretimizde ilginç, faydalı bir bilgilendirme ve tanıtım gezisi yaptık.

Unutamadığımız bir Kapadokya gezisi yaşadık. Okulların tatil olmasına rağmen 6 öğretmen ve yaklaşık 100 öğrenci gezdiğimiz yerlerdeki nefis manzarada bize eşlik ettiler biz geziden şunu anladık ki iki okul arasında kurulan bu bağ gerçekten yüksek bir değer taşımakta.

Bor Akın Gönen Anadolu Lisesi öğretmenleri ve idarecilerinin şahsi çabasıyla Almanya’nın Melle şehri ve Niğde’mizin Bor ilçesi arasında bu şekilde bir kültür ve dostluk köprüsü kurmayı başaran idareci ve öğretmenlere çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Haberin Alman Haber sitesi i sayfasını görmek için TIKLAYIN

Haber Kaynağı : Göksel Rıza Özkan












Editör: TE Bilişim