Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezinde Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışanlara Yönelik Geliştirme ve Uyum Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi.

 Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi, 7.Ana Bakım Merkezi Komutanlığı  ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  Ahi Evren Mesleki Eğitim Merkezinde  Eylül tarihinde başlayan ve geçtiğimiz gün tamamlanan kurs sonunda toplam 19 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Törene başta 7.Ana Bakım Merkezi Komutanı Bakım Albay Önder Kamiloğlu ,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak ve Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Altundağ katıldılar.

 Saat 14.30’da Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi toplantı Salonunda gerçekleştirilen tören ,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.Törende ilk olarak Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Altundağ konuşma yaptı, Altundağ konuşmasında ;’’Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biridir. Her yıl sayıları milyon ile ifade edilen gencimiz, eğitim ordusuna katılmaktadır. Bu durum  her geçen gün daha fazla imkan ve kaynağı eğitime ayırmayı gerektirmektedir. Sanayileşmede en önemli unsurlardan biride bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip,yüksek verimi gerçekleştirecek insan gücünü yetiştirilmesidir.Bu sebeple sanayinin gelişmesinde, bir altyapı yatırımı olan mesleki ve teknik eğitime gerekli önemin verilmesi ve bu sistemin etkinliğinin artırılması zorunludur. 1986 yılında yürürlüğe giren 3308 sayılı çıraklık ve mesleki eğitim kanunu ile meslek eğitiminin günün şartlarına uygun bir sistem bütünlüğü içinde düzenlenmesi amaçlanmıştır. Daha sonra 2001 yılında çıkarılan 4702 sayılı kanunla yeni düzenlemeler yapılarak mesleki eğitim kanunu bu günkü şeklini almıştır. Temeli Ahilik geleneklerine dayanan bu sistemi, hayata geçirmek amacıyla çıraklık eğitim merkezleri kurulmuştur. Daha sonra bu kurumlar mesleki eğitim merkezi adını almıştır. Kurumumuz, eğitim kapsamına alınan 171 meslek dalında çırak, kalfa ve ustalara mesleki eğitim vermektedir. Çırak öğrenci kaynağımız, 8 yıllık zorunlu temel eğitimini tamamlayan, gerçek iş ortamında fiilen çalışarak meslek öğrenmek isteyen 15 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızdır. Teorik ve pratik mesleki eğitimlerini bir programa göre yaparak onları, becerikli iş gücü haline getirmek öncelikli amacımızdır.Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz kursumuz tamamlanmış ve kursiyerlerimize sertifikalarını vermek üzere toplanmış bulunmaktayız.Katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarken Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a Eğitim Merkezimize yaptığı katkılardan dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunmak isterim.’’şeklinde ifade etti.

7.Ana Bakım Merkezi Komutanı Bakım Albay Önder Kamiloğlu ise konuşmasında, fabrikanın Bor ilçesindeki kuruluşundan bu güne ilçeye Niğde’ye, tüm yurt ekonomisine katkı sağladığını, Bakım Onarım Merkez Komutanlığının gerçekleştirdiği faaliyetler ve sayılı merkezlerden birisi olması sebebi ile Bor,Niğde  ve yurdun gözbebeği bir kuruluş olduğunu vurguladığı konuşmasına şu şekilde devam etti; ‘’Yaptığımız işler ağır işçilik olduğu için ,Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz, 24 Eylül tarihinde başlayan ve toplamda 104 saat olan kurs icra edilmiştir.Kursiyerlerimize başarılar diler,katkıda bulunan kurumlarımıza ve törene katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum.’’Dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise ; ‘’Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezimizden yetişen ve eğitim alan vatandaşlarımızın başta  ilçemiz ilimiz olmak üzere tüm yurdumuza üretim ve ekonomik katkı sağlaması bizler adına çok mutluluk vericidir. Biraz geriye gittiğimizde Askeri fabrikamız o dönemdeki Bor’lu hemşerilerimizin bağışladığı araziler üzerine kurulmuş ilçemizin sembollerinden biri haline gelmiş ve ilçe ekonomisine sağladığı katkı da göz ardı edilemeyecek ölçüdedir.Bu anlamda kursiyer hemşerilerimizin tamamı Askeri Fabrikamızda çalışmakta ve aldıkları eğitimi eminim çalışmalarına da yansıyacaktır.Sanayileşme ve ekonomiye daha fazla katkı anlamında hepimizin önceliği eğitim olmalı.Tüm ilgililer başta bizler olmak üzere bu konuda ilçemiz için tüm adımları atmalı üzerimize düşeni yapmalı bu konuda yorulmak nedir bilmememiz gerekmektedir.’’Dedi.

 Konuşmaların ardından, sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi. Kursiyerlere sertifika dağıtımı sonunda , 7.Ana Bakım Merkezi Komutanı Bakım Albay Önder Kamiloğlu tarafından Bor Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Burhan Altundağ’a fabrikada üretilen teşekkür plaketi takdim edildi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim