Bologna Uzmanları Ulusal Takım Projeleri kapsamında Niğde'ye gelen Bologna uzmanları Niğde Üniversitesini  ziyaret etti.

Ziyarette üniversitemizin Bologna süreci uygulamalarının değerlendirildiği ve süreçle ilgili bilgi paylaşımında bulunulduğu bir de program gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Ethem Akyol, BEK ve ADEK Üyeleri, dekanlar, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulu müdürleri, bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı.

Program Uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp'in açılış konuşmasıyla başladı. Niğde Üniversitesinin Bologna sürecine ilişkin üzerine düşen görevleri en ince ayrıntısına kadar başarıyla gerçekleştirdiğini belirten Alp, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı. 2010 yılında başlanan ve 6 Mayıs 2013 tarihinde Diploma Eki Etiketi alınarak doğru yolda ilerlendiğinin görüldüğü Bologna Süreci ile ilgili çalışmaların hala devam ettiğini belirten Prof. Dr. Murat Alp, "bu süreci tamamlamak için üniversite olarak almak zorunda olduğumuz AKTS Etiketi de önümüzde duran hedeflerden bir tanesidir." dedi

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp'in ardından Bologna Uzmanı Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay kürsüye gelerek ziyaret sebebi ve Bologna süreci ile ilgili bilgi verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp tekrar kürsüye gelerek üniversite de yürütülen Bologna Süreci uygulamaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdiği program, Bologna Uzmanları; Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Sarı, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Cicioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük Bologna süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak katılımcıların sorularını cevapladı.

Toplantının ardından Bologna Uzmanları Uluslararası İlişkiler Ofisimizi, Mühendislik Fakültemizi ve Enstitülerimizi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Bologna Uzmanları ziyaretlerin ardından  Öğrenci Konseyi Başkanı ve üyeleri, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu öğrenci temsilcileri ve diğer öğrencilerle biraraya gelerek Bologna sürecinin uygulanmasında karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri, öğrenci merkezli eğitim, eğitime erişimde eşitlik ve sosyal boyut ile istihdam edilebilirlik ve yaşam boyu öğrenme konularında görüşerek soruları cevapladılar.

















Editör: TE Bilişim