Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında kültürler arası kaynaşmanın sağlanması ve sosyal sorumluluk çalışmaları için bir araya gelen öğrenciler Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’i makamında ziyaret ettiler.

Valilik toplantı salonunda öğrenciler ile bir araya gelen Vali Şimşek öğrencilerle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. Öğrencileri Niğde’de misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali şimşek, "Sizleri Niğde’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Siz değerli gençler ülkemizin geleceğisiniz İçişleri Bakanlığımızın düzenlediği projenin amacı, değişik illerde bulunan gençlerin arasındaki muhabbet, dostluk, kardeşlik bağını tesis etmek güçlendirmek ve gençlerimizin ülkemizin her tarafını tanımasını sağlamak. Bu sayede de ülkesine, milletine ve vatanına karşı olan hislerini duygularını güçlendirmek. Bugün sizler Niğde’yi tanımaya çalışacaksınız. Ben de Niğde Valisi olarak sizleri valilik binasında görmekten son derece memnun oldum" dedi.

Vali Şimşek, gençlerin başarılı olmasının bir ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Siz değerli gençlerimizin başarılara imza atması, aynı zamanda ülkesine karşı aşkla çalışma şevki ile dolu gençler olarak yetişmesi temel amacımız. Bu anlamda sizlerin milletimizin sahip olduğu değerlerle donatılması bu değerleri yüreğinde hissederek geleceğe göre hayallerini buna göre oluşturması hepimizin arzuladığı bir olaydır."
Niğde’nin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri hakkında bilgiler veren Şimşek, öğrencilere kitap hediye ederek günün anısına misafirlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim