Yeni düzenlemeyle öğretmen adayları YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabi olacak ve başörtülü olarak derslere girebilecekler.

 

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, Öğretmen adaylarının, stajyer olarak gittikleri okullarda başörtülü olarak derse girebileceklerini söyledi.

 

Sendika olarak öğretmen adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa bağlı olmadıklarını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yönergenin değiştirilmesini istediklerini belirten Özüdoğru, “Talebimiz üzerine Milli Eğitim Bakanlığı yönergenin Disiplin Kuralları ile ilgili 15. maddesini değiştirmiştir. Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabi oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda YÖK mevzuatı uygulanacaktır. Söz konusu düzenlemeyle öğretmen adayları YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabi olacak ve başörtülü olarak derslere girebilecekler” diye konuştu.

 

Kamu çalışanlarına da özgürlük

Aday öğretmenlerin ilkokul, ortaokul veya liselerde başörtülü olarak derslere devam edebileceklerini hatırlatan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Hiçbir kamu çalışanı, kılık ve kıyafeti sebebiyle çalışma hakkından hiçbir suretle mahrum edilmemelidir. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan, hak ihlallerine kaynaklık teşkil eden yönetmelik ve yönergeler için gerekli hukuki düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır” dedi.








Editör: TE Bilişim