“Bir kitap bin umut” sloganıyla 81 ilde Trabzonlu şehitler kütüphanesi projesinin ilk ayağını Niğde Dündarlı 100. Yıl Ortaokulunda gerçekleştiren Şehit Kadir Miraç Özcan Kütüphanesinin açılışıyla ilk adım atıldı. Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek’in himayelerinde Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneği destekleri ile Dündarlı 100. Yıl Ortaokulunda Şehit Kadir Miraç Özcan Kütüphanesi açıldı.

Dündarlı 100. Yıl Ortaokulunda düzenlenen Kütüphane açılışına, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Eşi Çiğdem Olgun Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve eşi Duygu Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Garip Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneği başkanı, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “Son yıllarda devletimizin imkânları ile Milli Eğitim Bakanlığımız çok güzel kütüphaneler açmaya başladı. Hem kitap sayılarımız çeşitlendi ve arttı hem de kütüphane dediğimiz mekânlar donanım ve alt yapı olarak çok güzel dizayn edildi. Gençlerimizin ilgisini çekecek duruma getirildi. Sadece kitap okuma değil, vakit geçirme adına değişik aktivitelerin yapıldığı yer durumuna geldi. Her geçen gün imkânlarımız arttıkça gençlerimize sunduğumuz imkânlar artmakta. Onların geleceğe hazır hale getirilmesi dünyaya açık şekilde bütün fikirlere görüşlere açık hale getirerek dünyayı okuyabilmesi adına onlara her türlü desteği vererek geliştirmeye eğitmeye çalışıyoruz. Medeniyetimiz sevgi üzerine, bilgi birikimi, bilim üzerine kurulu. Bundan sonraki medeniyetler yarışında uygun altyapımızı kullanarak milletimizi dünyada sözü sayılır yere ulaştırmak hepimizin görevi. Onun için gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirmesi, bilgi birikimini iyi duruma getirmesi gerekiyor Bu da okumak ile oluyor. Bilgi birikimi kitaplarla nesilden nesile aktarılır. Geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe hem bilgi birikimlerinin hem de farklı görüşlerin aktarılabilmesi adına bunların kitaplaştırılması yazılı hale getirilmesi gerekir” dedi.

Kütüphanelerin bir bilgi kaynağı olduğunu söyleyen Vali Şimşek;  “Okullarımız bizim çocuklarımızı geleceğe hazırladığımız toplumla entegrasyonla bilime bilimsel alt yapıya hazırladığımız alanlarımız. Bu alanlarda çocukların fiziki ve manevi gelişimlerini gözetmek bizim en büyük sorumluluğumuz. Bu konuda özellikle Sivil Toplum Kuruluşları son zamanlarda elini taşın altına koyarak hem okullarımızın fiziki ihtiyaçlarını giderilmesinde, hem donanımın sağlanmasında, hem de öğrencilerin moral motivasyonunu geliştirilmesindeki katkıları bizleri çok mutlu etmektedir." dedi.

Açılışta konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Olgun Şimşek; “Hepimizin bildiği üzere son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler, her alanı etkilediği gibi eğitim alanını da etkilemektedir. Eğitim ortamlarımız her geçen gün daha teknolojik hale gelmektedir. Çocuklarımızın gerekli ve doğru bilgiye uygun ortamlarda ulaşımı daha da yüksek önem arz etmektedir. Bu manada kütüphanelerimiz, bilgi sağlayan, aydınlatan, aklı ve vicdanı geliştiren, dünyayı değiştiren yaşamlara dokunan bilginin ana merkezi olmalıdır. Unutulmamalıdır ki; bilginin anahtarı kitaptır. Yeni ve modern tasarım anlayışıyla oluşturduğumuz kütüphanelerimiz öğrencilerimize kitap okumanın keyfini yaşatacaktır. Hayal güçlerini geliştirmelerinde yeni imkanlar sağlayacak, öğrencilerimize dünyayla bütünleşecek bir ortam olacaktır. Böylece geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri buralardan çıkacaktır. “Bir kitap bin umut” sloganıyla 81 ilde Trabzonlu şehitler kütüphanesi projesinin ilk ayağını Niğde Dündarlı 100. Yıl Ortaokulunda gerçekleştiren Kuzey Yıldızı Trabzonlular Derneğine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  İstanbul’da düzenledikleri bir etkinliklerine İlimiz Niğde adına katıldığımda bize olan minnettarlıklarını göstermek için projelerine Niğde ile başlıyorlar.  Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz kütüphanemiz Niğde ile Trabzon arasında gönül köprüsü kuracak. Şehit Kadir Miraç Özcan ismiyle yaşayacaktır. Ümit ediyorum ki; öğrencilerimiz kütüphanemizden en güzel şekilde faydalanacaktır. Ulusal egemenliğimizin kazanılmasında ve sürdürülmesinde canlarıyla bedel ödeyen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ben bu duygularla kütüphanemizin İlimiz ve Dündarlı Kasabamıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.







 
Editör: TE Bilişim