Eğitim Bir Sen Niğde Şubesi ve Niğde Genç Memur Sen tarafından yürütülen kitap okuma ve tahlil etme projesinin okur- yazar buluşması Niğde Kültür Merkezinde yapıldı.

Akparti Niğde Milletvekili Selim Gültekin,Akparti İl Başkanı Mahmut Peşin,İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar,Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit,Müftü Yardımcısı Ali Çetin,sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı programda Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan selamlama konuşmasında :

Bu proje kapsamında Sezai KARAKOÇ’un ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ Abdullah YILDIZ’ın’ Örnek ve Önder Hz. Peygamber’ Mustafa KUTLU’nun ‘Ya Tahammül Ya Sefer’ ve Reşat Nuri GÜNTEKİN’in ‘Acımak’ isimli eserlerini okutmayı planladık.30 adanmış öğretmen, 300 kitap dostu öğrenci ile seçilen 4 kitaptan ikisi‘ Diriliş Neslinin Amentüsü’ ve ‘Örnek ve Önder Hz. Peygamber’ kitapları danışman öğretmenler rehberliğinde okundu, analiz edildi. Kompozisyonlar yazıldı, derecelendirildi ve ödüllendiriyoruz. Diğer iki kitabın okunması devam ediyor, onların ödül programını da inşallah dönem sonunda yapacağız. Katılan öğrencilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

“Ürettikleri her bir değersizliği ‘değer’ ambalajıyla pazarlayan çağımızın müfsitleri, ‘biz sadece ıslah ediciyiz’ diyorlar. Nuri Pakdil, ‘Kitap okumayan meydan okuyamaz’ der. Cüruf ile cevherin karıştığı bir çağda, cevherin değerini anlayacak sarraflar olabilmek gerek. Bu da bilgelikle mümkündür. Bilgelik, birikimin taşmasıdır. Taşma olması için birikim elde etmenin yolu hâlâ kitap okumaktan geçer” Cemil Meriç’in, “Her toplum bir kitaba dayanır ve o kitabın kapağını kapatmak sanıldığı kadar kolay değildir”

Tahlil olmadan te​klifler olmaz. Bilgiçlik taslamanın, hızın, sığlığın arttığı bu dünyada gençlerimiz bu proje ile okuduklarını derinlemesine tahlil etmenin yöntemlerini öğreniyorlar. İnanıyoruz ki, bu proje bir başlangıç, geleceğe dair teklifler ortaya koymak için bir Besmele.”

Kıymetli gençler: “Ülkemiz, gücünü ne yer altı madenlerinden ne de emperyalist ülkeler gibi sömürgelerinden alır. Bizim en kıymetli hazinemiz, milli servetimiz, siz gençlerimizdir.’’

Okutulan 'Örnek ve Önder Hz. Peygamber’kitabının yazarı Eğitimci Yazar Abdullah Yıldız projeye katılan öğrencilerinde bulunduğu dinleyicilere Hz Peygamberin önderliği ve örnekliği üzerine bir konuşma yaptı. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Program sonunda Eğitimci Yazar Abdullah YILDIZ kitaplarını imzaladı.

Editör: TE Bilişim