Remide-Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Dil Bayramı ve Pilav Günü etkinliğinin yedincisi yapıldı. Okul bahçesindeki programa Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şevki Türk, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak ve İsmail Karacan, Şube müdürleri, okul idarecileri, misafirler, veliler ve öğrenciler katıldı.


           Sunuculuğunu Sinem Gündoğan’ın yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Karamanoğlu Mehmet Bey kılığındaki öğrenci Kürşat Göktürk “Bu günden itibaren divanda, dergahta, bargahta Türkçe’den başka dil konuşulmayacaktır.” şeklindeki meşhur fermanını okudu.


Açış konuşmasını yapan okul müdürü Bayram Özer, bir iletişim aracı olarak dilin vatandaşlar arasında duygu, düşünce ve inanç birliğini oluşturan ve toplumsal yapıyı güçlendiren en güçlü ortak bağlardan olduğun söyledi. Kendi dilini çok güzel konuşmayan insanların ikinci bir dili güzel bir şekilde öğrenemeyeceklerini belirten Özer şöyle devam etti: “Ülkemizde bugün yazılı ve sözlü iletişimde büyük bir dil bozulmasının yaşandığını görmek bizleri üzmektedir. Bu bozulmanın yaşanmaması için, Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm yurttaşlarının dilini sevmesi ve tüm beklentileri karşılayacak zenginlikte olduğunun farkında olması gerekmektedir.”  

Okul müdürünün konuşmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını yaptı. Daha sonra pilav ikramı ve müzik-eğlence bölümüne geçildi. Öğrenciler hem bireysel hem de grup halinde şarkılar söylediler, parodiler yaptılar. Ardından Niğde Üniversitesi Halk Dansları Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi sunuldu. Daha sonra sandalye kapma, çuval ve balon patlatma gibi yarışmalarda öğrenciler birbirleriyle mücadele ederken ortaya hoş görüntüler çıktı. Hep birlikte oynanan oyunlarla program sona erdi.


 

 

Editör: TE Bilişim