Niğde'de ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim-öğretim gören 72 bin 375 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılının sona ermesiyle Niğde'deki öğrenciler, okullarda düzenlenen karne dağıtım töreninde karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlkokulunda karne töreni düzenlendi.
Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlkokulunda düzenlenen Karne Törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Yılmaz Şimşek karne töreninde sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini dağıttı, güzel tatil geçirmelerini diledi.
Karne töreninde konuşan Vali Yılmaz Şimşek; “2018-2019 eğitim öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün ilimizde 387 okulda yaklaşık 72 bin öğrencimiz karne heyecanı yaşıyor. Bizlerde öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak sevinçlerini paylaşmak üzere buradayız. Okullarımızı ziyaret ediyoruz ve çocuklarımıza karnelerini takdim ediyoruz. Ben tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum, inanıyorum ki hepsinin karneleri çok iyi ve hepsi çok başarılıdır. Başarılı olamayan öğrencimiz varsa onlarda üzülmesinler onlarda çalışarak bu durumu telafi edeceklerdir. Tüm öğrencilerimize güzel bir yaz tatili diliyorum. Gönüllerince eğlensinler, hoşça vakit geçirsinler. Ama bir taraftan da kitap okumayı ihmal etmesinler. Ayrıca bu hafta sonu yapılacak olan üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Vali Şimşek daha sonra, gör engeli nedeniyle evde eğitim alan ilkokul 4. sınıf öğrencisi Abdulkadir Saygılı'yı Şahinali Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek ona karnesine verdi ve tablet bilgisayar hediye etti.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar karne töreninde bir açıklama yaptı ve tavsiyelerde bulundu. Bir yıllık çalışmanızın karşılığı olan notlarınızla dolu karnelerinizi almış bulunuyorsunuz diyen Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Notlar, sadece derslerde göstermiş olduğunuz performansın birer nişanesidir, almış olduğunuz karnelerinizde bulunan puanlar asla ve asla sizlerin gerçek değerini ve kabiliyetini yansıtmadığını söyledi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar zayıf notla karne alan öğrencilere nasihatlerde bulunarak şunları söyledi; “Zayıfı olan öğrencilerimiz şunu iyi bilmelidir ki bu durumu düzeltmek yine sizlerin elinizdedir. Ümitsizliğe kapılmak her şeyden önce siz gençlere hiç mi hiç yakışmamaktadır. Yüksek puanlarınız da sizi asla yanılgıya ve tembelliğe sevk etmemelidir.  İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. Sizlerin daha iyi motive olabilmesi için ise şu hikâyeye kulak vermenizi salık veririm: “Afrika’da her sabah bir aslan uyanır. Ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir. Yoksa aç kalacağının farkındadır. Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır. Aslandan daha hızlı koşması gerektiğini iyi bilir. Yoksa aslana av olacaktır. Şu halde Afrika’da aslan ya da ceylan olmak çok da önemli değildir. Yeter ki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin” dedi.

Yaşar; “ Büyük Türkiye hedefimizin gerçekleşmesi ancak ve ancak sizlerin kabiliyetleri doğrultusunda hedeflerinize emin adımlarla koşmanızla mümkün olacaktır. Aslanlar kendi hikâyelerini yazmadıkça, avcıların hikâyelerini dinlemek zorunda kalırız. Bizlere, bizi av etmek isteyenlerin hikâyelerini dinletmeyeceğinizi ümit ediyor hepinize iyi bir tatil diliyorum” diye konuştu.

Velilere de uyarılarda bulunan Yaşar; “Evlatlarınız sizin olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Biz, ana babamızdan şunu öğrenerek büyüdük ve bugünlere geldik: “Üç kişinin hakkı ödenmez: Ananın, babanın ve öğretmenin. Üç kişinin sözü gücümüze gitmez: Ananın, babanın ve öğretmenin.” Bu anlayış ve düsturla evlatlarımızı geleceğe birlikte hazırlamak mecburiyetindeyiz. Evlatlarımızı daha çok dinleyecek, onlarla daha çok zaman geçirecek ve onların sorunlarını asla hafife almadan çözüm yollarını hep birlikte arayıp bulacağız. Asla ümitsizliğe kapılmayacak asla onları rencide etmeyeceğiz. Çünkü şurası unutulmamalıdır ki “Her insanın içinde bir cevher saklıdır. İyi bir anne babanın iyi bir öğretmenin öncelikli görevi bu cevheri ortaya çıkarıp işleyebilmektir.” Okullarımızın yegâne görevi budur. Evlatlarınız sizlerin nasıl ki en büyük ve en güzel hayali ise bizim de milletimizin de devletimizin de en büyük hayali ve umududur. Yani umut gençlerdedir. Gelecek, gençliğin omuzlarında yükselecektir” dedi. 

 Yönetici ve Öğretmenlere de teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “ Bir yıl boyunca mesleki anlamda üstün gayretlerinizle evlatlarımızı yetiştirmek için çabaladınız. Niğde’mizi hem LGS’de hem de TYT ve AYT sınavlarında ülke sıralamasında yukarılara taşımak için çabaladınız. Bu üstün gayretlerinizden ötürü hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmişte olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da bu gayreti ve emeği esirgemeyeceğinize olan inancım tamdır. Unutmayalım ki bir ülkeyi ve bir milleti muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak yegâne ordu eğitim ordusudur. Bu ordunun bir neferi olmaktan daima onur ve gurur duydum. Sizlerin de bu onuru ve gururu her zerrenizde hissetmenizi diliyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılına daha dinlenmiş ve daha zinde bir şekilde başlayabilmeniz için sizlere de iyi bir tatil geçirmenizi diliyorum. Tüm bu gayretlerinizden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim