Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Temalı Fikir Yarışması’nda Niğde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Şehri Sude Kahraman, QR LAB (Akıllı Laboratuvarım) adlı proje ile Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Laboratuvarlarda qr kod uygulaması ile malzemelerin daha güvenli ve daha verimli kullanılması amacıyla hazırlanan projenin danışmanlığını Fen Bilimleri öğretmeni Cüneyt Akyol yürüttü.

Hafta kapsamında, bu sene ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapabilmek; bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenleyebilmek; bu etkinlikleri önümüzdeki yıllarda tüm yurt sathında yaygınlaştırarak verimlilik bilincini kamuoyuna benimsetebilmek amaçlanmaktadır.  

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 27 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik “Verimlilik Temalı Fikir ve Kısa Film Yarışması” düzenlendi. Niğde Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Şehri Sude Kahraman yarışmaya ortaokul kategorisinde katıldı. Bilinçli tüketicilik, israfın önlenmesi, tüketici hakları konularında hazırlanan “QR LAB” adlı proje Türkiye üçüncülüğünü kazandı. Öğrenci ve danışman öğretmeni 27-28 Nisan tarihlerinde Ankara’da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ödül töreni ve etkinlikler programına katıldı. 28 Nisan 2015 günü Ankara’da Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki programda Şehri Sude Kahraman yaptığı sunumla projesini anlattı. Törende öğrencinin ödülü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan tarafından takdim edildi. 




Editör: TE Bilişim