Niğde Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Bilsem Sormazdım” adlı programın konuğu Ressam Safa Büte oldu. BİLSEM öğrencilerinin çeşitli konularda yönelttiği sorulara samimi bir dille cevaplayan Büte, zaman zaman kendisini zorlayan öğrencileri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.  

Safa Büte, başarılı çalışmaları ile yurt dışında oldukça ses getiren bir ressam. Onu farklı kılan ve sanatseverlerin ilgilisini çeken nedenler, kendine özgün ve canlı bir ritme sahip olan bir tarzının olmasıdır. Büte;  kendisinin de bir Niğde evladı olduğunu, insanların mutlu olacakları işi yapmaları gerektiğini söyledi. Öğrencilere resim hayatından bahseden Büte, çizim eğitimi konusunda bilgilendirme çalışmalarında bulundu. Program, resim çizimi hakkında söyleşi ile devam etti.

Ressam Sefa Büte’ye, başarılı kariyerini elde edene kadar yaşadığı süreci ve merak uyandıran daha birçok soru soruldu. O da, tüm samimiyeti ile cevapladı. Program sonunda Bilsem Müdürü İsa Aliç tarafından Ressam Sefa Büte’ye, Bilsem öğrencilerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür edilerek plaket verildi.



Editör: TE Bilişim