Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi farklı düzeylerdeki yarışmalarda elde ettiği derecelerin yanında katıldığı kongre ve çalıştaylarla da dikkat çekiyor. BİLSEM öğrencileri, bu yıl üçüncüsü Rize’de düzenlenen Ulusal Çocuk Kongresi’nde iki bildiri sunacak.

Niğde’nin bilim ve sanat hayatına katkı sağlamayı amaçlayan Akşemseddin BİLSEM, ilk yılında bunu gerçekleştirme adına birçok çalışmaya imza attı. Uluslararası, ulusal ve yerel yarışmalarda önemli dereceler elde eden merkez öğrencilerinin çalışmaları, çeşitli platformlarda da sunulma imkanı buldu. Son olarak 3. Ulusal Çocuk Kongresi’ne sunulan iki bildiri kabul edildi.

  Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Hüseyin Ömer Demirci ve Alperen Kahraman, Rize’de düzenlenecek kongrede bildirilerini sunacak. Türkiye genelinden 137 bildirinin sunulacağı Çocuk Kongresi, Rize Fatma Nuri Erkan Bilim Sanat Merkezi tarafından 12-13 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kongreye kabul edilen bildirilerden birini merkez öğrencisi Hüseyin Ömer Demirci tarafından hazırlanan ve Uğur Arıbaş danışmanlığında yürütülen “Niğde’nin 7 Harikası” oluşturuyor.  Diğerini ise öğrenci Alperen Kahraman’ın hazırladığı ve Ertuğrul Özar danışmanlığında yürütülen “İlköğretim 5, 6, 7, 8. Sınıflarda Öğrenim Gören Üstün Zekâlı Öğrencilerin Akranları Tarafından Nasıl Algılandıklarının İncelenmesi” adlı bildiri oluşturuyor. Özellikle “Niğde’nin 7 Harikası” adlı çalışma Niğde’nin tanıtımına katkıda bulunacak.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, BİLSEM öğrencilerinin gerek yarışmalarda elde ettiği derecelerin gerekse kongrelerdeki sunumlarının şehrin eğitim hayatına yeni katkılar sağladığını belirterek öğrencileri kutladı. 


 

Editör: TE Bilişim