Niğde Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Bilsem Sormazdım” adlı programın konuğu Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar oldu. BİLSEM öğrencilerinin çeşitli konularda yönelttiği soruları samimi bir dille cevaplayan Yaşar, zaman zaman kendisini zorlayan öğrencileri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.   

Niğde BİLSEM tarafından belirli aralıklarla düzenlenen etkinliğin 2016 yılının ilk konuğu İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Yaşar’dı. Merkezin drama salonundaki program sohbet ve soru-cevap şeklinde gerçekleşti. Öğrencilerin eğitime ve hayata dair birbirinden zorlu sorularıyla karşılaşan Yaşar içten cevaplar verdi.

Programda kendi hayatından kesitler de sunan Halil İbrahim Yaşar öğrencilik dönemlerinde çok kitap okuduğunu vurguladı ve öğrencilere de bu konuda tavsiyede bulundu.

 

Bilsem’e 3D Yazıcı  

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Program sonunda Niğde BİLSEM’e 3D yazıcı hibe eden velimiz Harun Bakırcı’ya da eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Ardından 3D ile üretilen ilk ürünler incelendi. Milli Eğitim Müdürü Yaşar, “3D yazıcılar şuan ilk duyduğumuzda nasıl çalıştığını hayal etmekte bile zorlandığımız, geleceğimizi etkileyecek en önemli endüstriyel gelişmelerden biri. 3D (boyutlu) yazıcıları bu kadar cazip kılan özellik ise var olan teknolojilerle yapılması imkânsız ya da makul olmayan bir şeyi elde edebilme imkânı. Bilgisayarda program aracılığıyla üç boyutlu hale getirilen her türlü eşya ve nesne artık yeni üretilecek bir kalıba ihtiyaç duymadan üretilebiliyor. “dedi.    

  

Editör: TE Bilişim