Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için tanılama çalışmalarına başladığını bildirdi.


Bilim Sanat Merkezinin açıldığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, “Bilim ve Sanat Merkezi, öğrencilerin üstün veya özel yeteneklerini geliştirerek bilimsel düşünme ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, problem çözen bireyler haline gelmelerini, onlara gerçek yaşamda öğrenme fırsatları ve özel eğitim aktiviteleri yoluyla sağlayan bir eğitim kurumudur. Müdürlüğümüz tarafından bu yıl yapımı ve hazırlıkları tamamlanan Akşemseddin Bilim Sanat Merkezimiz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci tanılama işlemlerine başlamıştır. Öğrencilerimiz için hizmet verecek olan Bilim Sanat Merkezimizi okul olarak algılamamak gerekir. Biz burada geleceğimizin bilim ve sanat adamlarını yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Tanılama işlemleri ile ilgili takvimin açıklandığını söyleyen Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Zeliha Baş, “Müdürlüğümüz olarak kurumumuzun her türlü altyapısı tamamlanmış olup, Niğde’deki öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır. Kurumumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı için tanılama işlemleri müdürlüğümüz tarafından belirlenen takvime göre başlamış olup, önümüzdeki eğitim öğretim yılında kurumumuza 4. Sınıf öğrencilerinden toplam 25 öğrenci kabul edilecektir. Öğrenci seçimi ve tanılama süreci belli kriterlere göre yapılacak olup süreç ile ilgili bilgiler okullarımıza gönderilmiş olup ayrıca Niğde Milli Eğitim Müdürlüğümüz sitesinde de yayınlanmıştır. Yapılacak sınav için başvuru işlemleri Mart ayı içinde yapılacaktır. Tüm öğrenci velilerimiz okulumuzu ziyaret edip bilgi alabilirler” dedi.


Editör: TE Bilişim