Niğde Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) Okul Eğitimi Ortaklığı Programları Erasmus KA219 Projeleri kapsamında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen 40 kişilik öğrenci ve öğretmen grubuna Antalya’da eğitim verdi.

Niğde Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan, Antalya Namık Karamancı Fen Lisesi’nin de proje ortaklığı ile 2015 yılında kabul edilen Erasmus+ SELFY projesinin eğitim süreci 4-8 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya Manavgat ‘ta gerçekleştirildi.  Proje eğitimi boyunca İtalya, Letonya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan olmak üzere beş ülkeden toplam kırk kişilik katılımcıyla eğitimler yapıldı.

Bir haftalık eğitim sürecinde Bilsem İngilizce öğretmenleri Osman Aydoğar ve Naibe Funda Dost proje yürütücülüğünde, Fen Bilimleri öğretmeni Cüneyt Akyol ve Teknoloji Tasarım öğretmeni Ertuğrul Özar eğitmenliğinde ise Avrupalı öğrencilere kodlama dersi ve ardından 3D tasarımla birlikte robotik eğitim verildi. Avrupalı öğrenciler aldıkları eğitimle çevre temizliği yapan robot kodlamasını başarıyla yaptılar.

Yine proje kapsamında Bilsem Görsel Sanatlar öğretmeni Erdal Karakuş’un hazırlamış olduğu nesli tükenmekte olan hayvanlar sergisi gerçekleştirildi. Büyük bir keyifle gezilen serginin ardından öğrencilere farkındalık kazandırmak için nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili kilden çeşitli çalışmalar yaptırıldı. Bilsem tarafından organize edilen konferansta doğa eğitimi kapsamında Uzman Çağlar İnce tarafından Avrupa ve Türkiye’deki iklim değişikliği karşılaştırıldı. Daha sonra yaban hayatı doğal ortamında gözlemlendi.

Ayrıca İspanya’dan “Institute of Secondary Education Cristóbal Lozano” ile Kanarya Adaları’ndan  “Cruz Santa HIgh School,in Tenerife” okulları, Niğde Bilsem’den Robotik Eğitim ve 3D Tasarım Eğitimi almak için AB Erasmus KA1 kapsamında kendi ülke ajanslarına resmi başvuruda bulundukları, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti’nin bazı okullarından da eğitim talebinin olduğunu ve konu ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini Bilsem Müdürlüğü belirtti.

    
Editör: TE Bilişim