Bilgisayarlı Ön Muhasebe kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. 25 kişi ile başlayan kursu 24 kişi tamamladı. 24 kursiyere günlük 15 TL verildi. Kurs 300 saat sürdü.
Kursiyerler, yapılan sertifika verme töreninde kurs belgelerini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın elinden aldı.  
Niğde Belediyesi olarak NİĞMEK bünyesinde kurslar açarak kendini belirli alanlarda geliştirmek isteyenlere fırsatlar sunulduğunu belirten Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi ve İŞKUR müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğümüz Web Tasarım Kursumuzun ardından Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursunu da tamamlamış bulunuyoruz. Kursa katılan kursiyerlerimizin maddi olarak kazançlı çıkmalarının yanı sıra bilgisayarlı ön muhasebeyle ilgili beceriler kazanarak meslek sahibi olmuşlardır. Bütün kursiyerlerimize hayırlı olsun dileklerimi ileterek, hayatlarında başarılar dilerim. Kursiyerlerimiz aldıkları bu eğitim ile hayatlarını kazanmakta etkili olacağını ümit ediyorum. Bu kurs, kursa katılıp belge alanların iş başvurularına artı olarak yansıyacaktır. Bizim amacımız toplumumuzda kalifiye elemanın sayısını artırmak. Bu kapsamda Niğde Belediyesi olarak çeşitli alanlarda kurslarımız devam edecek. 2011 yılında da bilgisayarlı ön muhasebeyle ilgili ikinci bir kurs açmayı planlıyoruz. Belediye olarak topluma faydalı olmanın gayreti içerisindeyiz ” şeklinde konuştu. 
Niğde de nitelikli eleman yetiştirilmesine ve yetiştirilen bu elemanların istihdamına yönelik olarak tasarlanan Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu, 6 Eylül 2010 tarihinde 25 kişinin katılımıyla, başlamıştı. Kurs, sonunda başarılı olan 24 kişi sertifika almaya hak kazandı. Eğitim süresince ise Niğde Belediyesi tarafından kursiyerlere günlük 15TL cep harçlığı verildi. Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursunun teorik eğitimini Ticaret Lisesi öğretmenlerinden Mehmet Tanık, pratik eğitimi ise Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Halil Demirdilek verdi.

Editör: TE Bilişim