Eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı'nın konuk olduğu “Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları ve Beyin Gücü” konulu konferansına Niğdeli öğrenciler büyük ilgi gösterdi.
 
Gazi, Atatürk İlköğretim Okulları ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği seminerlere çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.
 
Öğrencilere “moral kazanma, motivasyon, hedef belirleme, hafıza eğitimi, verimli ders çalışma, hızlı okuma ve zekâyı geliştirme” konularını kapsayan konularda bilgi veren Ali Erkan Kavaklı, hayatta herkes için iki yol bulunduğunu bunlardan biri paspas olma yolu diğerinin de başarılı, alnı açık ve başı dik olma yolu olduğunu söyledi.
 
“Yeteneği olmayan insan yoktur"
Bugüne kadar 900’den fazla konferans ve seminer veren, 45 kitaba imza atan Kavaklı, öğretmenlere ise “İlham veren öğretmen, pozitif ve olumlu düşünme sanatı, dehayı keşfetme ve zekâyı geliştirme, okulda ve çevrede etkili iletişim sanatı” konularında; velilere ise “aile içi iletişim sanatı, çocuğumuzun dehasını keşfetme ve ilerletme, ailede mutlu olma sanatı” konularında bilgi verdi.
Konferansta konuşan Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, öğrencisini veya evladını eğitme konusunda başarılı olmak isteyen bir öğretmen ya da anne baba olmanın yolunun sevgi, şefkat ve özgüvenden geçtiğini ifade etti.
“Ben köylü çocuğuyum. Annem-babam okuma-yazma bilmezdi” diyerek konuşmasını sürdüren Kavaklı; “Ben köyde okudum, şu anda 2 dil biliyorum. Türkiye'nin her yerinde 900 seminer ve konferanslar verdim. 45 kitap yazdım. Ben başardıysam sizler de başarılı olabilirsiniz. Yeteneği olmayan insan yoktur, yeteneği keşfedilmemiş insan çoktur. Başarıya ulaşmak istiyorsanız, sizi başarıya götüren kararlar alacaksınız ve mazeretleri hayatınızdan sileceksiniz.” diye konuştu.




Editör: TE Bilişim