Bağımlılık konusunda önleyici ve koruyucu hizmetleri içeren, yapılandırılmış çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtan ve bağımlılık konusunda temel kazanımları ihtiva eden, öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturan bir proje olan Benim Kulübüm Yeşilay Projesi Niğde’de ilk kez 13 Mart 2019 tarihinde Şehit Gökhan Altınalana Ortaokulunda uygulandı.

Proje 7. Sınıf düzeyinde 117 öğrenci ile ve 5 ders saatinde uygulandı. Yeşilay Niğde Şube Başkanı Dr. Ali Elbasan yaptığı açıklamada Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokol çerçevesinde bu projeyi hayata geçirdiklerini, Projenin ana stratejisinin Yeşilay faaliyet ve hizmetlerinin hedef kitlelere ulaştırılması için güçlü işbirlikleri geliştirilmesi, stratejik hedeflerinin Yeşilay şubeleri ile tip projelerinin geliştirilmesi ve uygulanması, MEB'e bağlı okullarda bulunan Yeşilay Kulüplerinin etkinliğinin artırılması, ana faaliyetinin ise Benim Kulübüm Yeşilay proje uygulamasının yaygınlaştırılması olduğunu ifade eden Elbasan projenin amaçlarının ise öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak, önleme çalışmalarında akran eğitim metodunu işlevsel bir araç haline getirmek ve öğrencilere doğru rol modeller sunmak, öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek ve yeni ilgi alanları oluşturmak olduğunu ifade etti. Projenin uygulanmasında desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim YAŞAR ve Şehit Gökhan Altınalana Okul Müdürü Veysel Aşgın’a da teşekkürlerini ifade eden Dr. Ali Elbasan Yeşilay’ın Niğde’de bu v.b. faaliyetlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Proje Danışmanlığını Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Taşpınar, Yeşilay Gençlik Kolları Başkanı Serap Yüksel ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Menşure Çelik’in üstlendiği proje, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğrencilerinden oluşan Genç Yeşilay üyelerince hayata geçirildi. Uygulamanın başında ve sonunda öğrencilere anket uygulandı, görsel materyallerle Yeşilay tanıtıldı, Yeşilayı sembolize eden hediyeler verildi. Ayrıca kura ile belirlenen bir öğrenciye de sağlıklı yaşam için bisiklet armağan edildi.
 
Editör: TE Bilişim