Niğde İl Müftülüğü tarafından eğitim programı kapsamında Hafızlıklarını tamamlayan bayan hafızlara “Taç Giyme” töreni düzenlendi.


Niğde Müftülüğüne   bağlı Yatılı Muradiye ve Gültepe Kız Kuran Kursundan mezun olan 7 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi. 



Törene Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Müftü Yardımcısı Mustafa Balcıoğlu, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdür v. Melvüt Baycu ile hafıtların aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Hasan Çınar bir konuşma yaptı. 



Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Kentimizde düzenlenen eğitim programı kapsamında bayan hafızların Hafızlıklarını tamamladıkları için taç giyme töreni tertiplediklerini belirtten Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar "

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftümüz Sayın Hasan ÇINAR; Hafız yetiştirmenin zorluğuna, bu evlatlarımızın zoru başardığına değinerek, “Bir şehirde, bir ilçede, köyde, kasabada eğer hafız yetişmiyor ise o bölgenin bütün insanları bundan sorumludur. Bir şehirde, bir ilçede, köyde, bir kasabada ezan okunmuyorsa, o bölgenin bütün insanları bundan sorumludur. Vefat eden bir kimsenin cenaze namazını hiç kimse kılmıyor ise bundan herkes sorumludur. Ama eğer bir bölgede ezan okunuyor, cenaze namazını kılan birkaç kişi var ise, hafızlığını yapan birkaç kardeşimiz kendisini bu işi yapmaya, ömrünü bu işi yapmaya feda etmiş ise, o zaman o ilin, o ilçenin bütün insanları bunda dolayı rahatlamış olacak ve geriye dönüp şunu söyleyeceğiz: “Allah Razı olsun…İyi ki hafızlık yaptınız da bizi de bu vebalden kurtardınız."  Sünneti kifaye olan bu hafızlığı yapan yavrularımıza, kızlarımıza, onların anne ve babalarına dua ediyoruz. Allah Razı olsun, teşekkür ediyoruz. Allah Razı olsun ömrünü hafızlık yapmak gibi kutlu bir davaya adamış yavrularımızdan, kızlarımızdan. Hafılık yapan kardeşlerime, onları yetiştiren değerli hocalarıma, o imkânları yavrularımıza sunan Muradiye Vakfına ve yardımda bulunanlara, yönetimine, Gültepe Kız Kur’an kursuna ve onların tüm gönüllü hayır sevenlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Kendilerine teşekkür ediyoruz ki bizleri bu vebalden kurtardınız. Ne kadar çok dua etsek azdır o yavrularımıza. Ne kadar çok teşekkür etsek azdır. Tüm zorluklara rağmen de sayılarının artacağına ümidim tamdır. Bu yönde de çalışmalarımız vardır. Kur’an Kursları huzurun teminatı, kardeşliğin simgesidir."diyerek konuşmasını tamamladı. 

Konuşmanın ardından hafızlara tacları giydirildi. 











Editör: TE Bilişim