Niğde Belediyesinin okullarda çevre ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm” konulu resim ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, öğrencilerle birlikte ailelerini, okul yöneticilerini ve öğretmenlerini kutladı.


Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve öğrenciler arasında çevre bilincini artırmak amacıyla Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve NİĞÇEVSAN Ltd. Şti. tarafından ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde düzenlenen afiş ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Niğde Belediye Meclis Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, Belediye Meclis Salonu'na, okul yöneticileri, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte geldi. 3 ayrı kategoride ilk 3 dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan ve belediye meclis üyelerinin elinden aldı.

Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün, çevre ile ilgili özellikle okullarda bir takım etkinlikler düzenlediğini belirtti. Başkan Akdoğan, 65 okulda yaklaşık 8 bin 500 öğrenciye çevre bilinci eğitimi verildiğini de anımsatarak, “Eğitimlerin son aşaması olan resim ve afiş yarışması, seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirildi ve 456 resim, 32 afiş tek tek incelendi. Resim ve afişler, eser sahipleri belli olmadan değerlendirildi ve 3 kategoride, dereceye giren toplam 9 eser belirlendi. Ben başta dereceye giren öğrencilerimiz olmak üzere, okul yöneticilerini, öğretmenlerini, ailelerini ve diğer tüm öğrencileri ilgilerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Niğde Belediyesinin, “Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm” konulu resim ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilerin isimleri ve okulları şöyle:  

 

İlkokul 2. ve 3. sınıf düzeyi resim yarışması kategorisinde;

1.ÖDÜL: ODTÜ Koleji 2.sınıf öğrencisi Ceren Duru ADEM

2.ÖDÜL: ODTÜ Koleji 2. sınıf öğrenicisi Merve KARAKURT

3.ÖDÜL: ODTÜ Koleji 2. sınıf öğrencisi Bilgehan Gökçe GÖK

Ortaokul 5. ve 6. sınıf düzeyi resim yarışması kategorisinde;

1.ÖDÜL: Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu 5. sınıf öğrencisi Şeyma HIRAMAN

2.ÖDÜL: ODTÜ Koleji 5. sınıf öğrencisi Neva GENÇOĞLU

3.ÖDÜL: Melikşah Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi İrem Sude ÇITACI

Lise düzeyi afiş yarışması kategorisinde;

1.ÖDÜL: Niğde  Güzel Sanatlar Lisesi 11.sınıf öğrencisi Çiğdem AYTAŞ

2.ÖDÜL: Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 12.sınıf öğrencisi Ahmet İNCİR

3.ÖDÜL: Niğde Güzel Sanatlar Lisesi 11.sınıf öğrencisi Emin AKBEY

 

Editör: TE Bilişim