Bosna Hersek’te düzenlenecek sempozyuma sponsor olan Niğde Belediyesine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.
 
Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür; “Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan bize her zaman destek verdi. Bosna-Hersek’te ki sempozyum için vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ayın 29’unda sempozyum başlıyor. Aktif olarak 3 gün sürüyor. Öyle zannediyorum ki bizim için de Niğde için de bir tanıtım aracı olacak. Zaten arkadaşlar da tanıtım için de gerekli şeyleri yapacak. Özellikle çanta ve içindekilerin yapılmasında ciddi olarak Belediyemiz sponsor oldu. Bizim için çok önemliydi. Belki bu anlamda da Niğde’de öncülük etmiş oldu Niğde Belediyesi. Çünkü daha önce de Niğde’de çok sık karşılaştığımız bir durum değildi. Birçok konuda da olduğu gibi bu konuda da verdiği destekten dolayı Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bizim için çok önemliydi o yüzden desteğin önemi de çok büyük” dedi.
 
Prof. Dr. Selen Doğan ise; “Gerçekten biz göreve geldiğiniz günden beri desteğinizi hep hissettik. İlk defa böyle büyük bir destek hissettik belediyemizden. Her zaman öyleydi ama bununla da pekişmiş oldu gerçekten çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Üniversitenin Niğde için önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Sayın Rektörümüzün de şahsında Niğde Belediyesi olarak destekçi olmak, her platformda desteklemek gerekliliğine inanıyorum. Bunda üniversitenin başarılı bir yönetimi olmasının etkisi de var. Niğde Üniversitesi’nin 1992’den bugüne kadar geldiği aşamaları, süreçleri biliyoruz. O süreçleri geride bırakarak Rektörümüzün göreve geldiği günden bu zamana kadar bir milat olmasını da ben aslında gönlümden arzu ettiğimden, her zaman üniversitemizin yanındayız. Olmayı da istiyoruz. Bu belki yerel yönetimin üniversitenin yanında olduğunu göstermesi bakımından belki önemli ama miktar olarak bizim harcamamız çok önemli bir miktar değil. Üniversitemizin bunun daha çok fazlasına layık olduğunu biliyoruz. İmkânlar ölçüsünde de üniversitemizin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, ileri götürülmesi açısından da Niğde Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Bu memlekete katkıda bulunan her yere, katkıda bulunmak lazım. Şu anda bunların en başında üniversite geliyor” şeklinde konuştu.
 
Teşekkür ziyaretinde bulunan Rektör Görür, Başkan Akdoğan’a Dericilik programı öğrencilerinin yapmış oldukları deri halı hediye etti.



Editör: TE Bilişim