Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut 1 Eylül itibarı ile öğretmenlerin göreve başladığını ve 2011-2012 eğitim öğretim yılının milli eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni etti.
 
         Türk toplumunda öğretmenlik mesleğinin, peygamber mesleği olarak değerlendirildiğini ve tarih boyunca en yüksek makam olarak algılandığını belirten Karabulut şu görüşlere yer verdi:
 
         “ 1 Eylül, öğretmenlerimizin seminer çalışmaları ve yeni eğitim-öğretim dönemine hazırlıkları amacıyla iki aylık tatilin bittiği gündür. Bütün öğretmenlerimiz bu süreç içinde planlamalarını tamamlayarak öğrencilerimize daha iyi bir ortam hazırlamaya çalışırlar. Biz “bireyde bilgi toplumda sevgi” düsturuna göre bir değerlendirme yapacak olursak başarının ve toplumsal huzurun sevgi ile gerçekleşeceğine inanıyoruz.  Türk toplumunda okul bir mabet, öğretmen ise yalnızca okulda görev yapan ve ders işleyen değil; bir önder, bir model insan ve itibarlı bir büyük olarak kabul edilir.
 
Her öğretmenin en önemli görevi sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturmaktır.
Çünkü öğretmenlik sevgi mesleğidir.
 
Öğrenci kutsal bir emanettir; onu sevgi, şefkat ve merhametle korumak gerekir.
 
         Cahil, okuma yazma bilmeyen dağdaki bir çoban, kuru ekmeğini aç bir yabancıyla paylaşıyor da; neden okumuş bir aydın, menfaati uğruna bir çok insanın hayatını göz ardı ediyor?
 
 Çünkü:
 Sevgi eğitimi unutulunca, insanlar da sevmeyi unuttu.
 
Bu düşüncelerle,  bütün öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarı, huzur ve mutluluklar diliyoruz.
 
 

Editör: TE Bilişim